Biscuiți tăiați cu formă

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

12

Făină de grâu Crăciun Băneasa

Ingrediente

  • 450g făină Băneasa
  • 250g unt 82% grăsime, la t° camerei
  • 2 ouă
  • 200g zahăr pudră
  • miezul de la o păstaie de vanilie
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Cred că, de-a lungul anilor, de fiecare Crăciun, aceasta este una dintre cele mai căutate rețete pe blog – Biscuiți tăiați cu formă! Și nu e de mirare: toate mămicile caută biscuiți delicioși, făcuți în casă, în care știu exact ce ingrediente au folosit.

Mai mult de atât, rețeta de Biscuiți tăiați cu formă este o activitate perfectă de făcut împreună cu micuțîi voștri, ca o activitate de weekend sau vacanță, când ne dorim să îi ținem departe de tehnologie, să petrecem timp împreună, să ne facem amintiri…delicioase!

 

Pasul 1

Pentru aluat puteți folosi un mixer sau, la fel de bine, îl puteți frământa cu mâna. Puneți întâi făină într-un bol încăpător. Adăugați apoi restul ingredientelor și frământați până aveți un aluat omogen, care se strânge într-o bilă și nu se lipește de mână.

Împărțim aluatul în două părți egale, facem un disc din fiecare parte, îl învelim în folie alimentară și îl dăm la rece 30 de minute.

Pasul 2

Lucrăm cu o jumătate de aluat o dată, în timp ce ținem cealaltă jumătate la rece. Fiind un aluat pe baza de unt, e important să muncim cât de repede, pentru că altfel devine lipicios și greu de manevrat. În plus, cu cât aluatul este mai rece, cu atât își păstrează mai bine forma la copt.

Este important să încingem cuptorul din timp, la 180°C cu ventilație. Tapetăm 2 tavi mari (tăvile de la cuptor) cu hârtie de copt.

Pasul 3

Din cantitățile date în rețeta de Biscuiți tăiați cu formă ies 3 tavi de biscuit (tavi de 30×40 cm).

Nu uitați, după ce decupați formele, frământați aluatul rămas, îl dați puțin la rece și îl reîntindeți.

Pasul 4

Puteți folosi orice formă pentru a tăia biscuiții, de la un banal pahar și până la forme complexe. Este un aluat foarte bun și biscuiții își vor păstra forma la copt. Puteți să decupați și mijlocul unuia dintre biscuiți și apoi să îi lipiți doi câte doi cu dulceață sau cremă de ciocolată.

La fel de bine puteți să îi decupați la mijloc și să puneți dropsuri zdrobite sau jeleuri colorate. Astfel veți avea niște minunați biscuiți cu vitralii.

Imediat ce îi scoateți din cuptor, biscuiții vor fi moi și foarte fragezi. nu vă faceți griji, se întăresc pe măsură ce se răcesc.

Pasul 5

Biscuiții tăiați cu formă se păstrează foarte bine până la o săptămână în casserole închise ermetic sau în borcane pentru prăjituri.

Puteți pregăti aluatul din timp, chiar cu 2-3 săptămâni înainte de folosire și îl țineți la congelator, învelit bine în folie. Apoi, îl decongelați până devine maleabil și puteți decupa și coace niște biscuiți delicioși!

Pasul 5

Pentru modul de preparare al rețetei de Biscuiți tăiați cu formă, găsiți mai jos rețeta video!

Să vă fie de cel mai bine! 🖤

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE REȚETĂ

  • Pentru că în rețeta de Biscuiți tăiați cu formă folosim puține ingrediente, e foarte important să fie de cea mai bună calitate. Alegem un unt cu minim 80% grăsime și făină în care am mereu încredere pentru orice rețeta – Făina Băneasa 🖤
  • Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei, așa că îl scoatem din frigider cu cel puțin 2 ore înainte de folosire;
  • Pentru cele mai bune rezultate în materie de aromă, folosim miezul de la o păstaie de vanilie sau extract de vanilie făcut în casă;
  • Despre făina Băneasa 000, pot să vă spun că este preferata mea pentru deserturi și produse de patiserie. Este o făină cu tradiție, în care gospodinele din toată țara au încredere și pe care v-o recomand în toate variantele ei: făină albă superioară, făină pentru cozonac, făina care crește singură, făină pentru brutărie, pizza sau patiserie
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

3