Paste cu spanac și bacon

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă Vară Băneasa

Ingrediente

  • 160g paste serpentine cu ouă Băneasa
  • 2-3 căței usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 200g spanac proaspăt
  • 50g nuci
  • 50g parmezan dat pe răzătoare
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 200g fâșii de bacon

Mod de preparare

Unele din pastele noastre preferate pentru primăvară-vară? Paste cu spanac și bacon! Pregătim un bacon de spanac absolut delicios, care rezistă perfect până la o săptămâna în frigider.

Apoi, când ne e poftă de paste (copii cer o dată la două zile, cu siguranță), nu trebuie decât să fierbem pastele noastre preferate și să le amestecăm cu o lingură generoasă de pesto de spanac. Dacă avem și bacon prăjit și ultra-crocant langă paste, sunt și mai delicioase!

Paste cu pesto și spanac – cum pregătim pesto? Foarte simplu! Tragem spanacul la tigaie cu puțăn usturoi și câțiva stropi de ulei, apoi amestecăm în blender cu parmezan sau grana padano, nuci, migdale sau samburi de pin și puțin ulei de măsline. Simplu, delicios! Dacă nu aveți un blender la îndemână, nu e nicio problemă, tocați spanacul mărunt cu un cuțit de lemn și amestecați totul foarte bine într-un mojar.

Pasul 1

Într-o tigaie încăpătoare punem o lingură ulei de măsline. Adăugăm usturoiul trecut prin presă, lăsăm câteva secunde. Adăugăm spanacul și 100 ml apă. Lăsăm la foc mic câteva minute, până spanacul e făcut. Condimentăm cu sare și piper după gust.

Pasul 2

Într-o tigaie, fără adaos de ulei, punem nucile și le prăjim puțîn, fără adaos de grăsime. Pe grill sau într-o tigaie fără ulei, prăjim fașiile de bacon până sunt crocante.

Pasul 3

Punem în blender spanacul, parmezanul, nucile, 2 linguri ulei de măsline. Mixăm până avem o pastă omogenă.

Pasul 4

Pentru fiecare porție, fierbem 80-100g paste Băneasa. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apă. Când apa începe să fiarbă, adăugăm ½ linguriță sare și pastele. Fierbem timpul indicat pe ambalaj.

Scurgem pastele și păstrăm o cană din apa în care au fiert.

Pasul 5

Peste pastele fierbinți, punem pesto de spanac și 2-3 linguri din apă în care au fiert pastele. Amestecăm și servim cu felii crocante de bacon.

Sper că v-a plăcut rețeta de Paste cu spanac și bacon, este ideală pentru vară, super ușor de preparat! Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

2