Paste cu spanac și bacon

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

De la primul ou în tigaie la rețete online de mare succes, autor de cărți și prezentator TV, Teo de la Teo`s Kitchen ne arată că pasiunea pentru arta culinară poate fi o șansă pentru oricine perseverează.

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Vară Băneasa

Ingrediente

  • 2-3 căței usturoi
  • lingură ulei de măsline
  • 200g spanac proaspăt
  • 50g nuci
  • 50g parmezan dat pe răzătoare
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 200g fâșii de bacon
  • 160g paste serpentine cu ouă Băneasa

Mod de preparare

Unele din pastele noastre preferate pentru primăvară-vara? Paște cu spanac și bacon! Pregătim un bacon de spanac absolut delicios, care rezistă perfect până la o săptămâna în frigider. Apoi, când ne e poftă de paste (copii cer o dată la două zile, cu siguranță), nu trebuie decât să fierbem pastele noastră preferate și să le amestecăm cu o lingură generoasă de pesto de spanac. Dacă avem și bacon prăjit și ultra-crocant langă paste, sunt și mai delicioase!

Paste cu pesto și spanac – cum pregătim pesto? Foarte simplu! Tragem spanacul la tigaie cu puțîn usturoi și câțiva stropi de ulei, apoi amestecăm în blender cu parmezan sau grana padano, nuci, migdale sau samburi de pin și puțin ulei de măsline. Simplu, delicios! Dacă nu aveți un blender la îndemână, nu e nicio problema, tocați spanacul mărunt cu un cuțit de lemn și amestecați totul foarte bine într-un mojar.

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Serpentine cu 2 ouă Băneasa 400g!

Pasul 1

Într-o tigaie încăpătoare punem o lingură ulei de măslineAdăugăm usturoiul trecut prin presălăsăm câteva secunde. Adăugăm spanacul și 100ml apăLăsăm la foc mic câteva minutepână spanacul e făcut. Condimentăm cu sare și piper după gust.

Pasul 2

Într-o tigaiefără adaos de ulei, punem nucile și le prăjim puțînfără adaos de grăsime. Pe grill sau într-o tigaie fără ulei, prăjim fașiile de bacon până sunt crocante.

Pasul 3

Punem în blender spanacul, parmezanul, nucile, 2 linguri ulei de măslineMixăm până avem o pastă omogenă.

Pasul 4

Pentru fiecare porție, fierbem 80-100g paste Băneasa. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apăCând apă începe  fiarbăadăugăm ½ linguriță sare și pastele. Fierbem timpul indicat pe ambalaj. Scurgem pastele și păstrăm o cană din apă în care au fiert.

Pasul 5

Peste pastele fierbinți, punem pesto de spanac și 2-3 linguri din apă în care au fiert pastele. Amestecăm și servim cu felii crocante de bacon.

Sper că v-a plăcut rețeta de Paste cu spanac și bacon, este ideală pentru vara, super ușor de preparat! Să va fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta