Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Deși vara mă îndrept de obicei spre preparate care nu necesită gătire, mai ales în zilele caniculare, cină este momentul în care se lasă răcoarea și parcă-parcă aș porni plită. De obicei, cinele noastre de vara sunt ușoare, rapide, cu ingredient puține și proaspete. O astfel de rețeta perfectă pentru vara este rețeta pe care vreau să v-o propun azi: SPAGHETTI RAPIDE CU USTUROI ȘI SPANAC.
Eu și usturoiul suntem mari prieteni! Așa că, îl folosesc cu mare încântare oricând am ocazia. Desigur, eu am pus în rețeta aceasta 4-5 căței mari de usturoi, pe care i-am feliat, dar voi puteți folosi mai puțin, în funcție de preferințe. Spanacul poate fi baby spanac, ca și cel pe care l-am folosit eu sau poate fi spanac oboisnuit, pe care îl rupeți în bucăți mai mici. Iar pastele? E musai-musai, cum spunem noi la Cluj, să fie paste de grâu dur.
VEDETA REȚETEI
Mai întâi ne ocupăm de sos: într-o tigaie încăpătoare încingem uleiul de măsline și calim usturoiul, până devine auriu, cca 1 minut la foc mic. Nu lăsăm usturoiul să se rumeneasca pentru că devine amar. Adăugăm și spanacul și îl sotam împreună cu usturoiul 2-3 minute sau până este moale.
Între timp, punem la fiert 4 litri de apă. Când apă fierbe, adăugăm o linguriță de sare și spaghettele. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj, astfel încât să fie al dente. Scoatem spaghettele din apă cu ajutorul unui clește și le punem în tigaie, peste spanac. Adăugăm și ½ polonic din apă în care au fiert. Adăugăm și parmesanul răzuit. Punem totul pe foc 1-2 minute, la foc mare, până parmesanul se topește.
Spaghetti rapide cu usturoi și spanac este o rețeta delicioasă, simplă, de vara, cu ingredient la îndemână și foarte ușor de preparat. Este atât pe gustul celor mari cât și pe gustul celor mici și, dacă doriți și “un strop de cărniță”, puteți prăji cubulețe de bacon alături de usturoi. Să va fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!