Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Deși vara mă îndrept de obicei spre preparate care nu necesită gătire, mai ales în zilele caniculare, cină este momentul în care se lasă răcoarea și parcă-parcă aș porni plită. De obicei, cinele noastre de vara sunt ușoare, rapide, cu ingredient puține și proaspete. O astfel de rețeta perfectă pentru vara este rețeta pe care vreau să v-o propun azi: SPAGHETTI RAPIDE CU USTUROI ȘI SPANAC.
Eu și usturoiul suntem mari prieteni! Așa că, îl folosesc cu mare încântare oricând am ocazia. Desigur, eu am pus în rețeta aceasta 4-5 căței mari de usturoi, pe care i-am feliat, dar voi puteți folosi mai puțin, în funcție de preferințe. Spanacul poate fi baby spanac, ca și cel pe care l-am folosit eu sau poate fi spanac oboisnuit, pe care îl rupeți în bucăți mai mici. Iar pastele? E musai-musai, cum spunem noi la Cluj, să fie paste de grâu dur.
Mai întâi ne ocupăm de sos: într-o tigaie încăpătoare încingem uleiul de măsline și calim usturoiul, până devine auriu, cca 1 minut la foc mic. Nu lăsăm usturoiul să se rumeneasca pentru că devine amar. Adăugăm și spanacul și îl sotam împreună cu usturoiul 2-3 minute sau până este moale.
Între timp, punem la fiert 4 litri de apă. Când apă fierbe, adăugăm o linguriță de sare și spaghettele. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj, astfel încât să fie al dente. Scoatem spaghettele din apă cu ajutorul unui clește și le punem în tigaie, peste spanac. Adăugăm și ½ polonic din apă în care au fiert. Adăugăm și parmesanul răzuit. Punem totul pe foc 1-2 minute, la foc mare, până parmesanul se topește.
Spaghetti rapide cu usturoi și spanac este o rețeta delicioasă, simplă, de vara, cu ingredient la îndemână și foarte ușor de preparat. Este atât pe gustul celor mari cât și pe gustul celor mici și, dacă doriți și “un strop de cărniță”, puteți prăji cubulețe de bacon alături de usturoi. Să va fie de cel mai bine!