Paste cu piept de pui și sos de ceapă

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

3

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 300g paste fusilli Antonio di Vaio
  • 350g piept de pui
  • 4 linguri ulei

 

Pentru sos:

  • 2 cepe mari (aprox. 400g)
  • 2 căței usturoi
  • 250ml suc gros de roșii
  • 60ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 2-3 linguri varfuite parmezan ras fin
  • 2 polonice din apa în care au fiert pastele

Mod de preparare

Paste cu piept de pui și sos de ceapă, o rețetă simplă de paste cu pui și sos de roșii gustos și aromat cu multă ceapă, usturoi și oregano. Pastele îmbrăcate în sos delicios, cu ingrediente la îndemână oricui, pot fi cea mai bună soluție pentru cină.

Sosul acesta te duce cu gândul la tocănița de ceapă, dar pe parcurs va fi transformată în ceva mult mai gustos cu ajutorul parmezanului și a smântânii de gătit. În plus, apa în care fierb pastele pusă în sos aduce la final consistentă dorită.

Un secret al rețetelor de paste reușite este ca sosul să fie gătit în timp ce se fierb pastele. În acest mod, în momentul în care le combinăm, pastele vor absorbi sosul cald. Cred că cele mai multe prezentări gourmet ale pastelor sunt cu sosul pus peste acestea, dar în restaurantele din Italia le-am mâncat și înecate în sos. Orice variantă de a servi pastele alegem în final, eu vă garantez că o să vă placă la fel de mult, important fiind doar sosul. Iar eu vă propun aici unul tare bun.

Pasul 1

Tăiem pieptul de pui în cuburi de mărime potrivită, apoi le prajim în uleiul încins, la foc mare, astfel încât să fie gătite pe toate părțile, dar nu ținem prea mult carnea la prăjit (nu vrem să uscăm carnea prin gătire excesivă), doar cât să fie ușor aurie.

Pasul 2

Punem pastele la fiert în 3 l de apă cu sare, în momentul în care apă începe să clocotească. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 3

Cât timp se fierb pastele continuăm să pregătim sosul. Tocăm ceapă cât mai fin, apoi o calim în uleiul încins, la foc mic-mediu. Când ceapă devine sticloasă turnam 100 ml apă, punem un capac și lăsăm puțîn peste 2 minute să se inabuseasca ceapă, apoi putem lua capacul.

Pasul 4

Punem carnea înapoi în tigaie, adăugăm sucul de roșii, oregano și piper proaspăt măcinat, apoi amestecăm pentru a omogeniza compoziția.

Pasul 5

Adăugăm usturoiul pisat, lăsăm tigaia la foc foarte mic, timp în care scurgem pastele fierte. Trebuie să păstrăm 2 polonice din zeamă în care au fiert pentru a le pune peste sosul de ceapă cu piept de pui.

Pasul 6

Adăugăm parmezan ras foarte fin, smântână și sare, amestecăm ușor, apoi punem pastele scurse peste sos, amestecăm pentru a le acoperi pe toate cât mai bine și le mai ținem pe foc încă 1 minut. În acest timp se împrietenesc foarte tare aromele iar pastele absorb sosul.

Pasul 7

Mâncăm paștele imediat. Putem să mai presăram parmezan ras și decorăm cu frunze de busuioc.

Delicios!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...