Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu piept de pui și sos de ceapă
Pentru sos:
Paste cu piept de pui și sos de ceapă, o rețetă simplă de paste cu pui și sos de roșii gustos și aromat cu multă ceapă, usturoi și oregano. Pastele îmbrăcate în sos delicios, cu ingrediente la îndemână oricui, pot fi cea mai bună soluție pentru cină.
Sosul acesta te duce cu gândul la tocănița de ceapă, dar pe parcurs va fi transformată în ceva mult mai gustos cu ajutorul parmezanului și a smântânii de gătit. În plus, apa în care fierb pastele pusă în sos aduce la final consistentă dorită.
Un secret al rețetelor de paste reușite este ca sosul să fie gătit în timp ce se fierb pastele. În acest mod, în momentul în care le combinăm, pastele vor absorbi sosul cald. Cred că cele mai multe prezentări gourmet ale pastelor sunt cu sosul pus peste acestea, dar în restaurantele din Italia le-am mâncat și înecate în sos. Orice variantă de a servi pastele alegem în final, eu vă garantez că o să vă placă la fel de mult, important fiind doar sosul. Iar eu vă propun aici unul tare bun.
VEDETA REȚETEI
Tăiem pieptul de pui în cuburi de mărime potrivită, apoi le prajim în uleiul încins, la foc mare, astfel încât să fie gătite pe toate părțile, dar nu ținem prea mult carnea la prăjit (nu vrem să uscăm carnea prin gătire excesivă), doar cât să fie ușor aurie.
Punem pastele la fiert în 3 l de apă cu sare, în momentul în care apă începe să clocotească. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.
Cât timp se fierb pastele continuăm să pregătim sosul. Tocăm ceapă cât mai fin, apoi o calim în uleiul încins, la foc mic-mediu. Când ceapă devine sticloasă turnam 100 ml apă, punem un capac și lăsăm puțîn peste 2 minute să se inabuseasca ceapă, apoi putem lua capacul.
Punem carnea înapoi în tigaie, adăugăm sucul de roșii, oregano și piper proaspăt măcinat, apoi amestecăm pentru a omogeniza compoziția.
Adăugăm usturoiul pisat, lăsăm tigaia la foc foarte mic, timp în care scurgem pastele fierte. Trebuie să păstrăm 2 polonice din zeamă în care au fiert pentru a le pune peste sosul de ceapă cu piept de pui.
Adăugăm parmezan ras foarte fin, smântână și sare, amestecăm ușor, apoi punem pastele scurse peste sos, amestecăm pentru a le acoperi pe toate cât mai bine și le mai ținem pe foc încă 1 minut. În acest timp se împrietenesc foarte tare aromele iar pastele absorb sosul.
Mâncăm paștele imediat. Putem să mai presăram parmezan ras și decorăm cu frunze de busuioc.
Delicios!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!