Spaghetti cu ton și ciuperci

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g spaghetti grâu dur Băneasa
  • 1 ceapă medie
  • 20g unt
  • 1 lingură ulei
  • 150g ciuperci champignon
  • 1 lingură făină
  • 200ml lapte
  • 50g smântână groasă
  • 180g ton în ulei
  • Sare
  • Piper coajă rasă de lămâie
  • Pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Ce poate fi mai bun și mai rapid la cină decât o porție de paște cu ton, îmbunătățită cu ciuperci și un sos cremos? Când vine vorba de paște cu ton, las orice altă idee pentru a două zi.

Pasul 1

Punem apă cu sare la fiert, iar când da în clocot adăugăm pastele și le lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe cutie.

Pasul 2

În acest timp pregătim sosul. Călim în untul topit și 1 lingură ulei ceapă tocată fin și ciupercile feliate. Adăugăm 1 lingură făină, amestecăm și lăsăm pe foc încă 10-15 secunde. Adăugăm laptele, sare și piper.

Pasul 3

După ce se îngroașă compoziția luăm de pe foc și adăugăm smântână, tonul scurs și coajă rasă de la o lămâie mică și amestecăm până se omogenizează compoziția.

Pasul 4

Punem pastele fierte și scurse peste sos și încercăm să le amestecăm. Mâncăm pastele imediat, cu puțin pătrunjel verde presărat peste acestea.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2