Penne cu somon și spanac

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g penne rigate cu 2 ouă Băneasa
  • 500g somon
  • 250g baby spanac
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței usturoi
  • 100ml supă legume
  • 150ml smântână pentru gătit
  • 100g mascarpone
  • 1/2 linguriță făină
  • Sare de mare
  • Piper proaspăt măcinat
  • 1 vârf cuțit nucșoară
  • 12 roșii cherry pentru decor
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare

Atunci vă propunem o rețetă delicioasă de penne rigate cu somon si baby spanac!

Merită încercate!

Pasul 1

Punem paatele la fiert. În acest timp călim ceapa tocată mărunt, apoi adăugăm usturoiul tocat fin.

Pasul 2

Spălăm spanacul și îl punem 10 secunde la călit cu ceapa și usturoiul, apoi stingem cu supă.

Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic în jur de 3-4 minute. În acest timp, pregătim somonul la grătar (în jur de 3 minute pe fiecare parte).

Lângă somon punem și roșiile cherry pe grătar.

Pasul 3

Punem smântâna (în care am dizolvat făină și am amestecat-o cu mascarpone) peste spanac, lăsăm la foc mic timp de 1-2 minute, apoi adăugăm somonul, asezonăm și piper și nucșoară proaspăt rasă.

Lăsăm la foc mic până devine un sos consistent și s-au îmbinat aromele.

Scurgem pastele, le punem în farfurii, apoi punem spacul cu somon peste ele. Decorăm cu roșii cherry coapte.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...