Budincă de orez

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

40

Orez All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g orez bob mare Băneasa
  • 200g zahăr
  • 200ml apă
  • 1 litru de lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • coaja de la o lămâie
  • 70g unt
  • 4 ouă
  • o păstaie de vanilie

Mod de preparare

BUDINCĂ DE OREZ

Este un desert cladic și reconfortant, apreciat în multe culturi din întreaga lume. Datorită texturii cremoase și a gustului delicat, această budincă este o alegere excelentă pentru oricine își dorește un preparat dulce, dar ușor.

Budinca de orez este foarte versatilă, putând fi servită atât caldă, cât și rece și se potrivește de minune ca desert după o masă copioasă sau ca gustare între mese.

Pasul 1

Într-o crăticioară cu fund dublu, pune orezul împreună cu laptele, apa și sarea și lasă să fiarbă la foc mic. Amestecă din când în când.

Pasul 2

Despicăm păstaia de vanilie, scoatem semințele și le punem în amestecul de lapte și orez.

Când bobul de orez este umflat și aproape fiert, adăugăm zahărul și coaja de lămâie. Lăsăm să fiarbă până ce obținem un amestec gros, dar și cremos în același timp. Adăugăm untul și amestecăm din nou.

Punem deoparte să se răcească.

Pasul 3

Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu unt o tavă cu dimensiunile 23 x 25 cm.

Într-un castron, bate ouăle până devin pufoase și le încorporăm în amestecul de orez.

Toarnă compoziția în tava unsă cu unt. Dăm tava la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute, până ce observăm că budinca devine rumenă deasupra.
Scoatem budinca din cuptor și o lăsăm să se răcească.

Presară zahăr deasupra și porționează în bucăți. Budinca poate fi consumată atât rece, cât și caldă.

Opțional, poți pudra puțină scorțișoară sau poți consuma budinca alături de fructe proaspete!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

3

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

10