Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Spaghetti cu pui, broccoli și sos alb
Dacă îți plac pastele cu sos alb, trebuie neapărat să încerci rețeta această de Spaghetti cu pui, broccoli și sos alb! Este delicioasă, se pregătește super rapid și este extrem de aromată! De altfel, este o rețetă care va fi și pe gustul copiilor, într-o combinație care îi va face să iubească și legumele verzi – broccoli, spanac sau poți adaugă și mazăre, dacă dorești.
Tot ce trebuie să știi despre rețetă:
Mai întâi ne ocupăm de broccoli – îl spălăm foarte bine, îl tăiem în buchețele mici. Punem la fiert 2 litri de apă cu puțină sare. Fierbem broccoli până este al dente, respectiv furculița întră ușor în el, însă nu îl fierbem mai mult decât este necesar. Scurgem broccoli într-o sită și îl lăsăm sub jet de apă rece sau într-un bol de apă cu gheață pentru a opri procesul de fierbere.
Tăiem pieptul de pui în cubulețe mici, îl stropim cu puțin ulei de măsline și îl condimentăm după gust, folosind mix-ul de condimente preferat.
Într o cratiță încăpătoare încingem uleiul de măsline și prăjim puiul până cubulețele sunt rumenite pe toate părțile.
Adăugăm ceapă albă tăiată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Le călim împreună cu puiul, la foc mediu, amestecând des, până ceapă devine sticloasă. Adăugăm spanacul, lăsăm pe foc până se inamoaie.
Punem apoi și broccoli, și smântână dulce. Lăsăm sosul să fiarbă la foc mic 5-6 minute, apoi adăugăm și parmezanul.
Între timp punem la fiert 5 litri de apă într-o oală încăpătoare. Când apă dă în clocot, adăugăm ½ linguriță sare și pastele. Fierbem 8 minute, conform timpului indicat pe ambalaj sau până pastele sunt al dente. Le punem peste sos și amestecăm bine.
Rețeta de Spaghetti cu pui, broccoli și sos alb este gata!
Să vă fie de cel mai bine și sper să vă placă la fel de multe ca și nouă!