Lasagna cu paste

Autor rețeță:
Forbes Kids

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 400g spaghetti Antonio di Vaio
  • 150g brânză feta
  • 100g parmezan ras
  • două albușuri

Pentru sosul de carne

  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1kg de carne tocată de vită
  • 800g roșii cuburi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 3/4 cană vin roșu
  • 1 frunză dafin
  • Sare
  • Piper

Pentru Bechamel

  • 100g unt
  • 3/4 cană făină
  • 1l lapte
  • un vârf de cuți de nucțoară rasă
  • 100g parmezan ras
  • două gălbenușuri

Mod de preparare

Astăzi reinterpretăm rețeta tradițională de lasagna, înlocuind foile clasice cu spaghetti din grâu dur.

Acestă rețetă îmbină perfect aromele autentice cu texturile, transformând acest preparat clasic într-unul nemaipomenit!

Enjoy!

Pasul 1

Vom începe cu sosul de carne.

Încingeți uleiul pentru două minute, după care căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt.

Adăugați carnea tocată și prăjiți-o până capătă o culoare maronie.

Pasul 2

Turnați vinul și lăsați 3 minute pentru a se evapora alcoolul.

Adăugați și restul ingredientelor de la sosul de carne  și fierbeți la foc mic, pentru aproximativ o oră.

Lăsați sosul să se răcească.

Pasul 3

Pentru sosul Bechamel,topiți untul într-o tigaie, adăugați făina și amestecați un minut.

Turnați laptele treptat, amestecând încontinuu cu un tel. Lăsați să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 5 minute.

Dați laptele deoparte, adaugi nucșoara, parmezanul și omogenizați.

Lăsați să se răcească 5 minute, după care încorporați gaălbenușurile, amestecând energic în același timp.

 

Pasul 3

Fierbeți pastele conform timpului indicat pe ambalaj.

Amestecați-le cu brânza feta sfărâmată și cu albușurile (puteți folosi și macaroanele clasice Băneasa).

Pasul 4

Într-o tavă cu dimensiunile 33x22cm unsă cu unt,  așezați spaghetele pe lung.

Acoperiți cu sosul de carne, iar deasupra întindeți sosul bechamel.

Presărați parmezan și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Deasupra, întindeți sosul Bechamel.

Lăsați totul în cuptor pentru 40 de minute.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

40