Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru sosul de carne
Pentru Bechamel
Astăzi reinterpretăm rețeta tradițională de lasagna, înlocuind foile clasice cu spaghetti din grâu dur.
Acestă rețetă îmbină perfect aromele autentice cu texturile, transformând acest preparat clasic într-unul nemaipomenit!
Enjoy!
Vom începe cu sosul de carne.
Încingeți uleiul pentru două minute, după care căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Adăugați carnea tocată și prăjiți-o până capătă o culoare maronie.
Turnați vinul și lăsați 3 minute pentru a se evapora alcoolul.
Adăugați și restul ingredientelor de la sosul de carne și fierbeți la foc mic, pentru aproximativ o oră.
Lăsați sosul să se răcească.
Pentru sosul Bechamel,topiți untul într-o tigaie, adăugați făina și amestecați un minut.
Turnați laptele treptat, amestecând încontinuu cu un tel. Lăsați să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 5 minute.
Dați laptele deoparte, adaugi nucșoara, parmezanul și omogenizați.
Lăsați să se răcească 5 minute, după care încorporați gaălbenușurile, amestecând energic în același timp.
Fierbeți pastele conform timpului indicat pe ambalaj.
Amestecați-le cu brânza feta sfărâmată și cu albușurile (puteți folosi și macaroanele clasice Băneasa).
Într-o tavă cu dimensiunile 33x22cm unsă cu unt, așezați spaghetele pe lung.
Acoperiți cu sosul de carne, iar deasupra întindeți sosul bechamel.
Presărați parmezan și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Deasupra, întindeți sosul Bechamel.
Lăsați totul în cuptor pentru 40 de minute.
Poftă bună!