Spaghetti cu pesto roșu

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 320g spaghetti Băneasa din grâu dur
  • 4 litri apă
  • o linguriță sare
  • 150g roșii uscate în ulei de măsline
  • 2 căței usturoi
  • o lingură mix de ierburi aromatice
  • 2 linguri nuci
  • 2 linguri migdale
  • 50ml ulei de măsline extra virgin
  • 6-8 frunze busuioc proaspăt
  • 30g parmezan / fulgi de drojdie inactive

Mod de preparare

Pentru că în familia Don, pastele sunt la loc de cinste, suntem mereu în căutare de rețete noi de paste, mai ales unele care să fie potrivite și pentru copii și pe care să le îndrăgească și Luca și Luna.

În perioada postului, deși eu sunt singura din familie care ține post, încerc să gătesc paste care, deși vegane, să fie pe gustul întregii familii. Așa am ajuns la rețeta de azi – Spaghetti cu pesto roșu – care, deși nu conține carne, a fost apreciată până și de Luna, care a cerut porție dublă!

În funcție de postul pe care îl țineți (catolic sau ortodox) puteți folosi în rețeta de Spaghetti cu pesto roșu, parmesan, brânză vegetală sau fulgi de drojdie inactivă. Găsiți fulgii de drojdie inactivă la magazinele naturiste și sunt cunoscuți ca “permesanul vegetal”, fiind foarte asemănători cu brânza tare, atât ca textura, cât și gust. În plus, sunt o variantă mult mai puțin calorică a parmezanului.

Pesto roșu se păstrează foarte bine la frigider până la 2 săptămâni. Îl ținem în borcan închis ermetic, iar după ce îl punem în borcan, turnăm deasupra puțin ulei de măsline, în strat subțire.

Când folosim pesto roșu pentru paste, păstrăm mereu o cană din apa în care au fiert pastele. Această apă este ideală pentru a subția pesto și a da pastelor un sos cremos.

Acest pesto roșu este minunat și ca bază pentru mâncare, o lingură bună adăugată la ardei umpluți sau carne tocată, face minuni! Dacă nu serviți rețeta de Spaghetti cu sos roșu într-o zi de post, puteți prăji cubulețe de bacon sau pancetta, care merg pefect în această rețetă de paste, ca niște mici surprize crocante. Sau cubulețe de piept de pui sau carnea rămasă de la friptură.

Pasul 1

Punem la fiert 4 litri de apă. Când apa dă în clocot, adăugăm sarea și pastele. Fierbem conform timpului indicat pe ambalaj, astfel încât spaghettele să fie al dente.

Pasul 2

Între timp, pregătim pesto roșu. Punem în blender roșiile uscate, usturoi, ierburi aromatice, sare și piper după gust. Măcinăm. Adăugăm apoi restul ingredientelor și continuăm să amestecăm cu blenderul, până avem un pesto omogen, cremos.

Pasul 3

Scurgem pastele într-o sită și păstrăm o cană din apa în care au fiert. Amestecăm pastele fierbinți cu pesto și apă, până sunt cremoase, pe gustul nostru.

Rețeta de spaghetti cu pesto roșu este gata!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4