Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru că în familia Don, pastele sunt la loc de cinste, suntem mereu în căutare de rețete noi de paste, mai ales unele care să fie potrivite și pentru copii și pe care să le îndrăgească și Luca și Luna.
În perioada postului, deși eu sunt singura din familie care ține post, încerc să gătesc paste care, deși vegane, să fie pe gustul întregii familii. Așa am ajuns la rețeta de azi – Spaghetti cu pesto roșu – care, deși nu conține carne, a fost apreciată până și de Luna, care a cerut porție dublă!
În funcție de postul pe care îl țineți (catolic sau ortodox) puteți folosi în rețeta de Spaghetti cu pesto roșu, parmesan, brânză vegetală sau fulgi de drojdie inactivă. Găsiți fulgii de drojdie inactivă la magazinele naturiste și sunt cunoscuți ca “permesanul vegetal”, fiind foarte asemănători cu brânza tare, atât ca textura, cât și gust. În plus, sunt o variantă mult mai puțin calorică a parmezanului.
Pesto roșu se păstrează foarte bine la frigider până la 2 săptămâni. Îl ținem în borcan închis ermetic, iar după ce îl punem în borcan, turnăm deasupra puțin ulei de măsline, în strat subțire.
Când folosim pesto roșu pentru paste, păstrăm mereu o cană din apa în care au fiert pastele. Această apă este ideală pentru a subția pesto și a da pastelor un sos cremos.
Acest pesto roșu este minunat și ca bază pentru mâncare, o lingură bună adăugată la ardei umpluți sau carne tocată, face minuni! Dacă nu serviți rețeta de Spaghetti cu sos roșu într-o zi de post, puteți prăji cubulețe de bacon sau pancetta, care merg pefect în această rețetă de paste, ca niște mici surprize crocante. Sau cubulețe de piept de pui sau carnea rămasă de la friptură.
VEDETA REȚETEI
Punem la fiert 4 litri de apă. Când apa dă în clocot, adăugăm sarea și pastele. Fierbem conform timpului indicat pe ambalaj, astfel încât spaghettele să fie al dente.
Între timp, pregătim pesto roșu. Punem în blender roșiile uscate, usturoi, ierburi aromatice, sare și piper după gust. Măcinăm. Adăugăm apoi restul ingredientelor și continuăm să amestecăm cu blenderul, până avem un pesto omogen, cremos.
Scurgem pastele într-o sită și păstrăm o cană din apa în care au fiert. Amestecăm pastele fierbinți cu pesto și apă, până sunt cremoase, pe gustul nostru.
Rețeta de spaghetti cu pesto roșu este gata!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!