Fusilli caprese cu pesto

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste All season Băneasa Premium

Ingrediente

  • 400g Fusilli Al Bronzo Băneasa Premium
  • 90g frunze de busuioc verde proaspăt
  • 6 căței de usturoi
  • 60g miez de nucă (aprox. 6 nuci mari)
  • 50g parmezan, tăiat felii subțiri
  • 100ml ulei de măsline extravirgin
  • 200g mozzarella ciliegine
  • 250g roșii cherry, tăiate în jumătăți
  • 2 avocado, tăiați cubulețe
  • 50g roșii uscate în ulei, tăiate fâșii subțiri
  • frunze de busuioc proaspăt pentru decor
  • sare și piper, după gust
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Fusilli caprese cu pesto este un preparat care aduce în prim-plan gusturile autentice ale bucătăriei italiene, într-o combinație proaspătă și plină de savoare. Pastele sunt trafilata al bronzo și reprezintă elementul central al acestei rețete. Fabricate în matrițe de bronz, din grâu dur de cea mai înaltă calitate, aceste paste se disting prin textura lor ușor aspră, care facilitează aderența perfectă a sosurilor și absorbția în profunzime a aromelor.

Preparatul impresionează prin naturalețea cu care pesto-ul verde, intens și parfumat se armonizează cu pastele învăluite de prospețimea și aroma îmbietoare a ingredientelor cu specific mediteranean: mozzarella ciliegine cu interior catifelat, roșii cherry zemoase, cubulețe de avocado și felii de roșii uscate în ulei.

Potrivită atât pentru un prânz revigorant, cât și pentru o cină liniștită, rețeta de fusilli caprese cu pesto se potrivește de minune oricărui context, oferind o experiență culinară deosebită.

Pasul 1

Pune la fiert 4 litri de apă, într-o oală încăpătoare, și adaugă o linguriță rasă de sare. Când apa dă în clocot, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

 

Pasul 2

Într-un blender, pune busuiocul, usturoiul, miezul de nucă, parmezanul și uleiul de măsline. Mixează până obții o pastă fină și omogenă. Adaugă sare și piper după gust.

Pasul 3

După ce pastele au fiert, scurge-le bine și clătește-le sub un jet scurt de apă rece, apoi așază-le într-un bol încăpător. Adaugă, peste paste, mozzarella ciliegine, sosul pesto, preparat anterior și amestecă bine. Apoi încorporează roșiile cherry, cubulețele de avocado și fâșiile de roșii uscate. Amestecă ușor, pentru a nu zdrobi ingredientele moi.

Pasul 4

Pastele sunt gata de servire. Pune-le în farfurii sau boluri și adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt pe deasupra. Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4

Paste Băneasa
Confidențialitate

Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.