Paste cu ciuperci și sos alb

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4

Paste fără ou Post Băneasa

Ingrediente

  • 250g conchiglie Băneasa
  • 50ml ulei de măsline
  • 1 ceapă albă mare
  • 500g ciuperci brune
  • Sare și piper
  • Usturoi granulat sau 2-3 căței usturoi
  • 100ml vin alb
  • 500ml smântână vegetală pentru gătit
  • 1-2 linguri amidon (opțional)

Mod de preparare

O idee rapidă și delicioasă pentru post, dar și o rețetă care poate fi ușor adaptată pentru cei din familie care nu țin post – PASTE CU CIUPERCI ȘI SOS ALB. Astfel de rețete rapide de paste sunt ideale pentru mesele din timpul săptămânii, pentru că sunt gata în mai puțin de 20 de minute, cu tot cu pregătirea ingredientelor. Iar apoi, până fierb pastele, noi preparam sosul, astfel încât ambele să fie gata în același timp și masă să fie servită într-un timp foarte scurt.

Paste cu ciuperci și sos alb – tot ce trebuie să știi despre rețetă.
Folosim ciuperci champignon brune, care își păstrează foarte bine formă la gătit. În plus, nu le decojim și nu le spălăm, ci doar le ștergem foarte bine cu o periuță de bucătărie sau o lavetă curată.

Puteți folosi și alte tipuri de ciuperci, în funcție de gusturi și de ce aveți la îndemână, chiar și ciuperci congelate.

Vinul nu este obligatoriu, însă da o aromă desebita și, prin gătire, este elimnat alcoolul, rețeta fiind astfel potrivită și pentru copii.

Dacă nu toată familia ține post, într-o tigaie separată puteți prăji cubulețe de bacon sau de pui, pe care le adăugați ulterior în farfurie. În varianta de post nu folosim parmezan, dar putem folosi fulgi de drojie inactivă, cunoscută că “parmezanul vegan”.

În funcție de smântâna vegetală folosită, dacă este mai lichidă sau mai vâscoasă, putem adăuga și 2 linguri de amidon sau făină în sos. Adăugăm amidonul sau făina în smântână, înainte de adăugarea ei în sos. Amestecăm bine cu telul, până nu mai sunt cocoloașe și apoi o putem adăuga în sos și lăsăm sosul să fiarbă, la foc mediu, până avem consistența dorită.

La capitolul paste, am folosit Conchiglie de la paste Băneasa. Sunt paste din grâu moale, cu timp de fierbere scurt și perfecte pentru perioadele de post.

În plus, conchiglie sunt ideale pentru rețetele de paste cu sos, datorită formei, care reține mai bine sosul delicios!

Pasul 1

Într-o cratiță încăpătoare am pus uleiul de măsline și ceapa tăiată mărunt.

Am călit până ceapa a devenit translucidă apoi am adăugat ciupercile pe care doar le-am șters foarte bine și le am tăiat în felii mai groase.

Am condimentat cu sare, piper și mult usturoi granulat, apoi am stins totul cu vin. Am lăsat să dea câteva clocote pentru a se evapora vinul, apoi am adăugat smântâna pentru gătit în varianta ei vegetală.

Pasul 2

Am pus și pătrunjel tocat mărunt și am lăsat să fiarbă până a avut consistența dorită. Între timp am fiert și pastele în apă cu sare, le-am fiert în timpul indicat pe ambalaj apoi le am scurs fără a le trece sub jet de apă rece.

Este o rețetă foarte simplă dar foarte aromată, perfectă pentru prânz sau cină în zilele de post și gata în mai puțin de 20 de minute.

Poftă bună!

 

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...