Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
O idee rapidă și delicioasă pentru post, dar și o rețetă care poate fi ușor adaptată pentru cei din familie care nu țin post – PASTE CU CIUPERCI ȘI SOS ALB. Astfel de rețete rapide de paste sunt ideale pentru mesele din timpul săptămânii, pentru că sunt gata în mai puțin de 20 de minute, cu tot cu pregătirea ingredientelor. Iar apoi, până fierb pastele, noi preparam sosul, astfel încât ambele să fie gata în același timp și masă să fie servită într-un timp foarte scurt.
Paste cu ciuperci și sos alb – tot ce trebuie să știi despre rețetă.
Folosim ciuperci champignon brune, care își păstrează foarte bine formă la gătit. În plus, nu le decojim și nu le spălăm, ci doar le ștergem foarte bine cu o periuță de bucătărie sau o lavetă curată.
Puteți folosi și alte tipuri de ciuperci, în funcție de gusturi și de ce aveți la îndemână, chiar și ciuperci congelate.
Vinul nu este obligatoriu, însă da o aromă desebita și, prin gătire, este elimnat alcoolul, rețeta fiind astfel potrivită și pentru copii.
Dacă nu toată familia ține post, într-o tigaie separată puteți prăji cubulețe de bacon sau de pui, pe care le adăugați ulterior în farfurie. În varianta de post nu folosim parmezan, dar putem folosi fulgi de drojie inactivă, cunoscută că “parmezanul vegan”.
În funcție de smântâna vegetală folosită, dacă este mai lichidă sau mai vâscoasă, putem adăuga și 2 linguri de amidon sau făină în sos. Adăugăm amidonul sau făina în smântână, înainte de adăugarea ei în sos. Amestecăm bine cu telul, până nu mai sunt cocoloașe și apoi o putem adăuga în sos și lăsăm sosul să fiarbă, la foc mediu, până avem consistența dorită.
La capitolul paste, am folosit Conchiglie de la paste Băneasa. Sunt paste din grâu moale, cu timp de fierbere scurt și perfecte pentru perioadele de post.
În plus, conchiglie sunt ideale pentru rețetele de paste cu sos, datorită formei, care reține mai bine sosul delicios!
VEDETA REȚETEI
Într-o cratiță încăpătoare am pus uleiul de măsline și ceapa tăiată mărunt.
Am călit până ceapa a devenit translucidă apoi am adăugat ciupercile pe care doar le-am șters foarte bine și le am tăiat în felii mai groase.
Am condimentat cu sare, piper și mult usturoi granulat, apoi am stins totul cu vin. Am lăsat să dea câteva clocote pentru a se evapora vinul, apoi am adăugat smântâna pentru gătit în varianta ei vegetală.
Am pus și pătrunjel tocat mărunt și am lăsat să fiarbă până a avut consistența dorită. Între timp am fiert și pastele în apă cu sare, le-am fiert în timpul indicat pe ambalaj apoi le am scurs fără a le trece sub jet de apă rece.
Este o rețetă foarte simplă dar foarte aromată, perfectă pentru prânz sau cină în zilele de post și gata în mai puțin de 20 de minute.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!