Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Salată Arlechin cu paste tricolore
Vei găsi o mulțime de ingrediente în această salată de paste. Împreună dau gust bun și aspect apetisant. Cât timp aștepți să fiarbă apa, apoi pastele, poți să tai restul ingredientelor. Ai grijă să fierbi pastele al dente.
Poate te temi că vor fi tari, dar te asigur că doar așa te poți bucura de calitatea și gustul acestora. Pastele fierte al dente au un indice glicemic bun, iar gustul și textura sunt absolut perfecte.
Pentru ca pregătirea să meargă rapid, am pus apa la fiert pentru paste. În acest timp am tăiat castraveții în cuburi mici. La fel am procedat și cu gogoșarii.
Am continuat cu ceapa roșie, tăiând-o cuburi la fel de mici ca și murăturile.
Am pus la fiert și mazărea. Am lăsat-o pe foc 4-5 minute din momentul în care apa a început să clocotească. Am scurs-o și am lăsat-o să se răcească.
Am folosit paste tricolore din grâu dur de la Paste Băneasa. Am avut nevoie de 320 g penne rigate. Puteți folosi și fusilli. Le-am pus la fiert în apă cu sare, când apa clocotea.
După 8 minute, le-am scurs și le-am lăsat să se răcească.
Cât timp s-au răcit pastele, am ras gouda. Poți folosi și cașcaval.
În continuare, am tăiat mărunt salamul și șunca.
Pastele răcite le-am mutat într-un bol foarte mare. Peste acestea am pus maioneză, smântănă, sare și piper. Am amestecat până s-a omogenizat.
Am adăugat în bol gogoșari, boabe de porumb și mazăre. Peste acestea am pus salamul, castraveții murați, șunca, ceapa roșie, două linguri generoase de parmezan și gouda. Am amestecat pentru ultima oară.
Salata Arlechin cu paste tricolore este gata și este delicioasă!
Poftă bună!