Salată Arlechin cu paste tricolore

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 320g penne tricolore Băneasa
  • 2 castraveți murați tio cornișon (medii spre mari)
  • un gogoșar murat
  • o ceapă roșie (medie)
  • 100g mazăre congelată
  • 150g brânză Gouda (cașcaval)
  • 30g parmezan ras fin
  • 60g salam italian
  • 100g șuncă slabă sau prosciutto cotto
  • 100g boabe de porumb (din conservă)
  • 150g maioneză
  • 80g smântână grasă (24%)
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Vei găsi o mulțime de ingrediente în această salată de paste. Împreună dau gust bun și aspect apetisant. Cât timp aștepți să fiarbă apa, apoi pastele, poți să tai restul ingredientelor. Ai grijă să fierbi pastele al dente.

Poate te temi că vor fi tari, dar te asigur că doar așa te poți bucura de calitatea și gustul acestora. Pastele fierte al dente au un indice glicemic bun, iar gustul și textura sunt absolut perfecte.

Pasul 1

Pentru ca pregătirea să meargă rapid, am pus apa la fiert pentru paste. În acest timp am tăiat castraveții în cuburi mici. La fel am procedat și cu gogoșarii.

Pasul 2

Am continuat cu ceapa roșie, tăiând-o cuburi la fel de mici ca și murăturile.

Pasul 3

Am pus la fiert și mazărea. Am lăsat-o pe foc 4-5 minute din momentul în care apa a început să clocotească. Am scurs-o și am lăsat-o să se răcească.

 

Pasul 4

Am folosit paste tricolore din grâu dur de la Paste Băneasa. Am avut nevoie de 320 g penne rigate. Puteți folosi și fusilli. Le-am pus la fiert în apă cu sare, când apa clocotea.

Pasul 5

După 8 minute, le-am scurs și le-am lăsat să se răcească.

Pasul 6

Cât timp s-au răcit pastele, am ras gouda. Poți folosi și cașcaval.

În continuare, am tăiat mărunt salamul și șunca.

Pasul 7

Pastele răcite le-am mutat într-un bol foarte mare. Peste acestea am pus maioneză, smântănă, sare și piper. Am amestecat până s-a omogenizat.

Am adăugat în bol gogoșari, boabe de porumb și mazăre. Peste acestea am pus salamul, castraveții murați, șunca, ceapa roșie, două linguri generoase de parmezan și gouda. Am amestecat pentru ultima oară.

Salata Arlechin cu paste tricolore este gata și este delicioasă!

Poftă bună!

TIPS&TRICKS

  • Pentru fiecare 100g paste, folosește 1 litru de apă și o linguriță de sare
  • Sarea se pune în apă xând aceasta clocotește.
  • Pune pastele după ce s-a dizolvat sarea.
  • Fierbe pastele conform timpului indicat pe ambalaj.
  • Timpul de cronometrare începe în momentul în care apa cu paste începe să clocotească.
  • După gătire, scurge pastele și lasă-le într-o sită să se răcească.
  • Nu clăti pastele.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

4