Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Azi pregătim împreună una dintre rețetele de paste emblematice pentru bucătăria italiană – Spaghetti cacio e pepe! Este una dintre cele mai simple și totodată cunoscute și iubite rețete de paste!
Cacio e pepe înseamnă “brânză și piper”, deci ingredientele pe care le folosim sunt simple, de aceea trebuie să fie de foarte bună calitate. În mod clasic, pentru rețeta se folosesc spaghetti sau bucatini.
Eu adaug mereu și unt în sos, pentru paste extra cremoase!
E foarte important să fierbeți pastele cu 1-2 minute mai puțîn decât timpul indicat pe ambalaj, pentru că, după ce le scurgem de apă, vor mai stă puțîn pe foc pentru a face sosul și nu ne dorim paste prea fierte, care nu își păstrează formă.
La capitoul brânză, rețeta clasică cere Pecorino Româno. De ce? Pentru că legendă spune că Spaghetti cacio e pepe sunt originare de pe vremea Imperului Român, când păstorii le pregăteau în timpul transhumanței, cu brânză proaspătă de la oi, o brânză similară cu Pecorino. Însă eu folosesc mereu Grana Padano, pentru că se topește foarte bine și rezultă paște super cremoase.
La fel de essential este piperul proaspăt măcinat, de preferință în mojar sau râșniță. În niciun caz nu folosim piper gata măcinat. Piperul este un ingrediente cheie al rețetei, de aici și “pepe” din numele ei.
Punem la fiert 2 litri de apă cu sare. E important să nu folosim foarte multă apă la această rețeta, pentru a avea o apă concentrată, plină de amidon, pe care o folosim apoi la sos. Fierbem pastele foarte al dente, cu 1-2 minute mai puțîn decât timpul indicat pe ambalaj.
Scurgem pastele, având grijă să păstrăm 250-300ml din apa în care au fiert.
Într-o tigaie încăpătoare topim untul. Adăugăm pastele și o cană din apă în care au fiert. Adăugăm brânza și piperul proaspăt măcinat.
Amestecăm foarte bine, la foc mic, astfel încât brânză să se topească încet, lichidul să scadă și pastele să fie complet acoperite de un sos cremos. Durează cam 1-2 minute la foc mic.
Servim Spaghetti cacio e pepe fierbinți, stropite cu puțin ulei de măsline, extra brânză și extra piper.
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!