Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Budincă de macaroane cu cremă de ciocolată și vișine
Rețeta este foarte simplă, ușoară și rapidă, cu ingrediente simple, ușor de procurat. Budinca de macaroane pe care v-o propun azi este atât de bună încât nu veți mai face rețetele pe care le știați. Nu se usucă nici după 24 ore, așa că o poți păstra în frigider dacă nu se termină când o pui pe masă.
Noi pregătim adesea paste cu brânză la cuptor. Fie în varianta sărată, fie în varianta dulce. Folosesc macaroanele de la Paste Băneasa, căci acestea îmi aduc aminte de copilărie. După gătire își păstrează forma, iar în secțiune arată absolut perfect.
Pentru început am pus la fiert 4l de apă. În apă am pus 4 lingurițe de sare și am amestecat. Am ales macaroanele de la Băneasa pentru că sunt cele care îmi aduc aminte de copilărie. Își păstrează forma chiar și după ce au fost gătite. Când apa a început să clocotesca am adăugat pastele și le-am fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.
Cât timp s-au fiert pastele am pregătit crema. Am pus ricotta cu smântână grasă, pastă de vanilie, zahărul vanilat Bourbon și 5 ouă.
Apoi am adăugat zahărul tos, apoi am mixat până s-a omogenizat compoziția. Am împărțit compoziția în cantitate egală în două boluri. Într-unul am turnat lapte, în altul am pus crema de ciocolată. Am amestecat bine în fiecare bol.
Între timp macaroanele s-au fiert. Le-am scurs și am pus jumătate din ele în bol. Am pus crema de ciocolată peste restul de macaroane și am amestecat încercând să nu le rup.
În continuare, am uns o tavă și am pus macaroanele cu crema de ciocolată. Am nivelat, apoi am pus macaroanele ce aveau doar crema cu brânză. Am pus vișinele peste acest strat.
Budinca s-a copt timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, fără ventilație.
Le-am lăsat să se răcească puțin înainte de a le porționa.
Poftă bună!