Budincă de macaroane cu cremă de ciocolată și vișine

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

4

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g macaroane Băneasa
  • 4l apă
  • 4 lingurițe sare
  • 700g ricotta
  • 60g smântână grasă 24%
  • 50ml lapte
  • 5 ouă
  • 150g zahăr tos
  • 10g zahăr vanilat bourbon
  • 1 linguriță pastă de vanilie
  • 200g crema de ciocolată
  • 180g vișine fără samburi din compot/ păstrate în borcan
  • 30g unt pentru uns tavă
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Rețeta este foarte simplă, ușoară și rapidă, cu ingrediente simple, ușor de procurat. Budinca de macaroane pe care v-o propun azi este atât de bună încât nu veți mai face rețetele pe care le știați. Nu se usucă nici după 24 ore, așa că o poți păstra în frigider dacă nu se termină când o pui pe masă.

Noi pregătim adesea paste cu brânză la cuptor. Fie în varianta sărată, fie în varianta dulce. Folosesc macaroanele de la Paste Băneasa, căci acestea îmi aduc aminte de copilărie. După gătire își păstrează forma, iar în secțiune arată absolut perfect.

Pasul 1

Pentru început am pus la fiert 4l de apă. În apă am pus 4 lingurițe de sare și am amestecat. Am ales macaroanele de la Băneasa pentru că sunt cele care îmi aduc aminte de copilărie. Își păstrează forma chiar și după ce au fost gătite. Când apa a început să clocotesca am adăugat pastele și le-am fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 2

Cât timp s-au fiert pastele am pregătit crema. Am pus ricotta cu smântână grasă, pastă de vanilie, zahărul vanilat Bourbon și 5 ouă.

Pasul 3

Apoi am adăugat zahărul tos, apoi am mixat până s-a omogenizat compoziția. Am împărțit compoziția în cantitate egală în două boluri. Într-unul am turnat lapte, în altul am pus crema de ciocolată. Am amestecat bine în fiecare bol.

Pasul 4

Între timp macaroanele s-au fiert. Le-am scurs și am pus jumătate din ele în bol. Am pus crema de ciocolată peste restul de macaroane și am amestecat încercând să nu le rup.

Pasul 5

În continuare, am uns o tavă și am pus macaroanele cu crema de ciocolată. Am nivelat, apoi am pus macaroanele ce aveau doar crema cu brânză. Am pus vișinele peste acest strat.

Pasul 6

Budinca s-a copt timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, fără ventilație.

Le-am lăsat să se răcească puțin înainte de a le porționa.

Poftă bună!

SFATURI:

  • Macaroanele se fierb intr-o oală mare,  în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet;
  • Pentru fiecare 100g de macaroane se folosește 1l de apă si 1 linguriță de sare;
  •  Apa se fierbe la foc mare până se pun pastele, apoi se micșorează flacăra și nu se fierb cu capac;
  • Pastele nu se clătesc după fierbere;
  • Macaroanele nu se clătesc după scurgere și se amestecă imediat cu sosul.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...