Paste cu sos roz, ciuperci și mozarella

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

3

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 250g paste farfalline din grâu dur Antonio di Vaio
  • 30ml ulei
  • 1 ceapă medie
  • 120g ciuperci champignon
  • 300ml suc de roșii
  • 3 lingurițe sare
  • 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță zahăr
  • 300ml smântână pentru gătit 32% grăsime
  • 100g biluțe de mozzarella
  • busuioc pentru decor

Opțional: parmezan pentru servit

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Pastele cu sos roz, ciuperci și mozzarella sunt pur și simplu atât de simple și bune încât vei cere porție dublă.

Dacă nu ai mâncat până acum paste cu sos roz vei avea o mare bucurie când vei decoperi cât de armonios se combină sosul de roșii cu smântâna.

Sosul este cremos, savuros și fin, fără să fie prea bogat și greu.

Ar fi bine să alegi un sos de roșii cu o consistentă mai groasă, dar nu vei folosi pastă de roșii. Poți folosi chiar și pulpă de roșii din conserva pe care o vei pasa cu un blender.

Culoarea sosului roz va fi influențată de tipul de sos de roșii și cantitatea de smântână. Dacă adaugi și puțină smântână grasă, cu siguranță va bate mai rapid în roz, dar gustul va fi ușor modificat, fiind puțin mai acid.

Pasul 1

Pentru început, am tocat ceapa cât mai mărunt, apoi ciupercile în cuburi de aproximativ 1 cm. Acestea vor scădea în volum după gătire.

Pasul 2

Am încins uleiul într-o tigaie și am călit ceapă până a devenit sticloasă și s-a înmuiat.

Am adăugat ciupercile și le-am sotat până nu au mai lăsat apă și s-au rumenit puțin.

Pasul 3

Am adăugat sucul de roșii, apoi sare, piper, oregano și zahăr. Am turnat și smântână pentru gătit și am amestecat până s-a omogenizat compoziția.

Am lăsat să fiarbă în jur de 7-8 minute sau până când sosul a început să capete consistentă.

Pasul 4

Separat am pus 2.5 l de apă la fiert. Când a dat în clocot am adăugat 2.5 lingurițe de sare, apoi am turnat pastele și le-am lăsat să fiarbă cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pe pachet.

Pasul 5

În acest timp am tăiat biluțele de mozzarele în 4 sau în 8. Bucățile mai mici se vor topi în sos.

Am pus pastele fierte peste sos. Am adăugat și 300 ml din apă în care acestea au fiert.

Am amestecat, am pus mozzarela și am mai lăsat 1-2 minute pe foc, amestecând ușor pentru ca o parte din brânză să se topescă.

Pasul 6

Am oprit focul și am presărat busuioc proaspăt. Le-am mâncat imediat cu mare poftă!

Poți să mai presari în farfurie și puțin parmezan.

Pastele cu sos roz, cu ciuperci și mozzarella, sunt foarte gustoase și sunt iubite de toată familia, de la mic la mare.

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

salata-rece-de-macaroane-5
Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

6