Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu sos roz, ciuperci și mozarella
Opțional: parmezan pentru servit
Pastele cu sos roz, ciuperci și mozzarella sunt pur și simplu atât de simple și bune încât vei cere porție dublă.
Dacă nu ai mâncat până acum paste cu sos roz vei avea o mare bucurie când vei decoperi cât de armonios se combină sosul de roșii cu smântâna.
Sosul este cremos, savuros și fin, fără să fie prea bogat și greu.
Ar fi bine să alegi un sos de roșii cu o consistentă mai groasă, dar nu vei folosi pastă de roșii. Poți folosi chiar și pulpă de roșii din conserva pe care o vei pasa cu un blender.
Culoarea sosului roz va fi influențată de tipul de sos de roșii și cantitatea de smântână. Dacă adaugi și puțină smântână grasă, cu siguranță va bate mai rapid în roz, dar gustul va fi ușor modificat, fiind puțin mai acid.
Pentru început, am tocat ceapa cât mai mărunt, apoi ciupercile în cuburi de aproximativ 1 cm. Acestea vor scădea în volum după gătire.
Am încins uleiul într-o tigaie și am călit ceapă până a devenit sticloasă și s-a înmuiat.
Am adăugat ciupercile și le-am sotat până nu au mai lăsat apă și s-au rumenit puțin.
Am adăugat sucul de roșii, apoi sare, piper, oregano și zahăr. Am turnat și smântână pentru gătit și am amestecat până s-a omogenizat compoziția.
Am lăsat să fiarbă în jur de 7-8 minute sau până când sosul a început să capete consistentă.
Separat am pus 2.5 l de apă la fiert. Când a dat în clocot am adăugat 2.5 lingurițe de sare, apoi am turnat pastele și le-am lăsat să fiarbă cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
În acest timp am tăiat biluțele de mozzarele în 4 sau în 8. Bucățile mai mici se vor topi în sos.
Am pus pastele fierte peste sos. Am adăugat și 300 ml din apă în care acestea au fiert.
Am amestecat, am pus mozzarela și am mai lăsat 1-2 minute pe foc, amestecând ușor pentru ca o parte din brânză să se topescă.
Am oprit focul și am presărat busuioc proaspăt. Le-am mâncat imediat cu mare poftă!
Poți să mai presari în farfurie și puțin parmezan.
Pastele cu sos roz, cu ciuperci și mozzarella, sunt foarte gustoase și sunt iubite de toată familia, de la mic la mare.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!