Tocăniță de pipote și inimi cu paste

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g paste serpentine cu ou Băneasa
  • 1kg pipote și inimi de pui
  • o ceapă albă mare
  • ½ ardei gras roșu
  • ½ ardei gras galben
  • ½ ardei gras verde
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
  • o linguriță boia afumată (sau boia dulce/iute, după preferințe)
  • o legătură pătrunjel verde
  • 300ml apă

Mod de preparare

În familia noastră, garnitura “clasică” pentru tocănița de pipote și inimă erau pastele, cărora noi le spuneam generic “macaroane”, indiferent că avea formă de macaroane sau nu. Dar cert este că erau mereu paste scurte, spirale sau melicișori, care se potriveau perfect cu sosul. Tot cu paste mâncăm și faimosul papricaș, unde garnitura era mereu la alegere: paste sau mămăligă. Eu optam mereu pentru paste!

În rețeta de Tocăniță de pipote și inimi cu paste se potrivesc de minune spiralele cu ou sau “serpentine” de la Paste Băneasa! Cu gustul clasic și iubit al pastelor cu ou, serpentinele conțin ou lichid și grâu de cea mai bună calitate.

Rezultatul? Niște paste cu o culoare deosebită, o textură care se păstrează foarte bine la fierbere și gustul unic al pastelor cu ou.

În ultimii 3 ani, Pastele Băneasa au fost o prezență constantă în bucătăria noastră, de la cele din grâu dur, pe care le folosim la rețetele mai “moderne” de paste și la cele cu ou, pe care le folosesc mereu când vreau gustul tradițional, cunoscut și iubit. De la paste cu brânză la cus-cus sau fidea, pastele cu ou sunt mereu pe raftul din cămara mea, așteptând să se transforme în delicii ca rețeta de azi – Tocăniță de pipote și inimi cu paste.

Pasul 1

Mai întâi pregătim pipotele și inimile, pe care le spălăm foarte bine în apă rece și le curățăm de zgârciuri și membrane. Tocăm ceapa mărunt, tăiem ardeiul cubulețe.

Pasul 2

Într-o tigaie încăpătoare, încingem uleiul de măsline și călim ceapa și ardeii 5-7 minute la foc mediu sau până sunt moi. Adăugăm pipotele, inimile și condimentele. Amestecăm foarte bine. Turnăm deasupra 300ml apă sau apă cât să acopere carnea. Lăsăm tocănița de pipote și inimi să fiarbă la foc mediu spre mic timp de o oră sau până carnea e forțe bine fiartă. Când carnea este fiartă, punem pătrunjelul verde tocat mărunt.

Pasul 3

Fierbem pastele după instrucțiunile de pe ambalaj, în 3 litri de apă. Pentru fiecare 100g de paste, punem la fiert 1 litru de apă. Adăugăm și puțină sare. Punem pastele numai când apa clocotește și le lăsăm să fiarbă după timpul indicat. Le scurgem apoi din apa în care au fiert, fără a le trece pe sub jet de apă rece. Astfel, amidonul de pe paste va ajuta sosul de la tocăniță să se lipească mai bine de paste.

Adăugăm pastele peste tocăniță și amestecăm foarte bine.

Deși este o rețetă simplă, este foarte savuroasă și cu siguranță ne aduce aminte de mâncarea gătită pregătită de mamele noastre.

Să vă fie de cel mai bine!

Tot ce trebuie să știi despre rețetă:

  • Pipotele și inimile trebuie curățate foarte bine înainte de folosire. Curățăm pipotele de zgârciul de la mijloc iar inimilor le tăiem partea de sus pentru a îndepărta membranele și urmele de sânge. Apoi le spălăm de mai multe ori în apă rece;
  • Pastele le fierbem separat, urmând instrucțiunile de pe ambalaj și apoi le adăugăm peste tocăniță, după ce pipotele și inimile au fiert;
  • Aceeași rețetă o puteți folosi și pentru pipote și inimi de curcan, doar că trebuie să le tăiați bucățele mai mici, nu le puneți întregi în tocăniță. De asemenea, puteți folosi și cubulețe de carne de pui (pulpă dezosată sau piept), carne de curcan sau porc (pulpă, ceafă).

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

4