Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Tocăniță de pipote și inimi cu paste
În familia noastră, garnitura “clasică” pentru tocănița de pipote și inimă erau pastele, cărora noi le spuneam generic “macaroane”, indiferent că avea formă de macaroane sau nu. Dar cert este că erau mereu paste scurte, spirale sau melicișori, care se potriveau perfect cu sosul. Tot cu paste mâncăm și faimosul papricaș, unde garnitura era mereu la alegere: paste sau mămăligă. Eu optam mereu pentru paste!
În rețeta de Tocăniță de pipote și inimi cu paste se potrivesc de minune spiralele cu ou sau “serpentine” de la Paste Băneasa! Cu gustul clasic și iubit al pastelor cu ou, serpentinele conțin ou lichid și grâu de cea mai bună calitate.
Rezultatul? Niște paste cu o culoare deosebită, o textură care se păstrează foarte bine la fierbere și gustul unic al pastelor cu ou.
În ultimii 3 ani, Pastele Băneasa au fost o prezență constantă în bucătăria noastră, de la cele din grâu dur, pe care le folosim la rețetele mai “moderne” de paste și la cele cu ou, pe care le folosesc mereu când vreau gustul tradițional, cunoscut și iubit. De la paste cu brânză la cus-cus sau fidea, pastele cu ou sunt mereu pe raftul din cămara mea, așteptând să se transforme în delicii ca rețeta de azi – Tocăniță de pipote și inimi cu paste.
Mai întâi pregătim pipotele și inimile, pe care le spălăm foarte bine în apă rece și le curățăm de zgârciuri și membrane. Tocăm ceapa mărunt, tăiem ardeiul cubulețe.
Într-o tigaie încăpătoare, încingem uleiul de măsline și călim ceapa și ardeii 5-7 minute la foc mediu sau până sunt moi. Adăugăm pipotele, inimile și condimentele. Amestecăm foarte bine. Turnăm deasupra 300ml apă sau apă cât să acopere carnea. Lăsăm tocănița de pipote și inimi să fiarbă la foc mediu spre mic timp de o oră sau până carnea e forțe bine fiartă. Când carnea este fiartă, punem pătrunjelul verde tocat mărunt.
Fierbem pastele după instrucțiunile de pe ambalaj, în 3 litri de apă. Pentru fiecare 100g de paste, punem la fiert 1 litru de apă. Adăugăm și puțină sare. Punem pastele numai când apa clocotește și le lăsăm să fiarbă după timpul indicat. Le scurgem apoi din apa în care au fiert, fără a le trece pe sub jet de apă rece. Astfel, amidonul de pe paste va ajuta sosul de la tocăniță să se lipească mai bine de paste.
Adăugăm pastele peste tocăniță și amestecăm foarte bine.
Deși este o rețetă simplă, este foarte savuroasă și cu siguranță ne aduce aminte de mâncarea gătită pregătită de mamele noastre.
Să vă fie de cel mai bine!