Spaghetti aglio, olio e peperoncini cu broccoli

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g Spaghetti Băneasa
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute
  • 2 căței usturoi
  • 250g broccoli
  • Sare
  • Piper proaspăt măcinat
  • Parmezan ras pentru servit

Mod de preparare

O rețetă clasică de spaghetti cu ulei de măsline, usturoi și ardei iute, îmbunătățită cu broccoli pentru un plus de vitamine nu poate decât să ne încânte papilele gustative.

Se pregătește rapid și este irezistibilă!

Pasul 1

Punem la fiert într-o oală apă cu sare pentru paste și în altă oală mai mică, apă cu sare pentru broccoli. Fierbem buchețelele de broccoli 3 minute, le scurgem și le clătim cu un jet de apă rece.

Pasul 2

Cât timp se fierb pastele, încingem uleiul de măsline într-o tigaie și călim la foc mic ardeiul și usturoiul tocate.

Avem grijă să nu ardem usturoiul, căci devine amar. Punem broccoli peste ardei și usturoi și mai călim puțin.

Pasul 3

Scurgem pastele fierte conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi le punem în tigaie peste broccoli cu ardei și usturoi și amestecăm bine, astfel încât toate să fie acoperite de uleiul aromat.

Servim spaghetti aglio, olio e peperoncini cu broccoli imediat, adaugând piper proaspăt măcinat și puțîn parmezan ras.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...