Paste cu pere și gorgonzola

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Paste din grâu dur Crăciun Băneasa

Ingrediente

  • 150g spaghette Băneasa
  • 2 pere
  • 50g unt
  • 100g gorgonzola
  • 1 crenguță rozmarin
  • 50g nuci prăjite
  • Sare și piper

Mod de preparare

Paste cu pere și gorgonzola într-un sos cremos de brânză, pere ușor gătite și nuci prăjite.

Atunci când ne gândim la pere și gorgonzola le asociem cu un platou de brânzeturi și nuci, mai puțin ne-am gândit că le și putem găti în această combinație.

Pentru că în perioada sărbătorilor multă lume preferă platourile cu gustări, m-am gândit că o porție de paste cu pere și gorgonzola ar merge de minune!

Și ca să fie totul complet, așezăm deasupra și niște nuci, întocmai ca la un platou.

Pasul 1

Puneți o oală mare cu apă la fiert împreună cu o lingură de sare. Când apa a dat în clocot, adăugați pastele și fierbeți timp de 7 minute.

Pasul 2

Între timp, curățați perele de coajă și cotor și tocați-le cubulețe. Puneți untul într-o tigaie și lăsăți-l să se topească pe foc mic.

Adăugați acele de rozmarin, după care cubulețele de pere. Condimentați cu sare și piper și sotați ușor pentru 3-4 minute, având grijă ca perele să se gătească puțin dar să rămână ferme, nu foarte moi.

Pasul 3

Scoateți perele pe o farfurie, păstrați în tigaie sucul perelor rămas. Așezați din nou tigaia pe foc, adăugați 3 sferturi din cantitatea de gorgonzola, condimentați cu sare și piper și amestecați ușor până ce gorgonzola se topește și se transformă într-un sos.

Pasul 4

Luați un polonic din apa în care au fiert pastele și turnați-l peste sosul de gorgonzola din tigaie. Amestecați până obțineți un sos cremos. Adăugați pastele peste sos și amestecați totul foarte bine.

Scoateți pastele în farfurii, pe deasupra puneți perele sotate, bucățele de gorgonzola și nucile prăjite și tocate grosier.

La final mai puneți câteva ace de rozmarin.

Serviți imediat.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

baneasa-copiilor-cu-legume-pasta-verdure-0a
Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3