Spaghetti All’Amatriciana

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 250 g spaghetti din grâu dur Antonio Di Vaio
  • 400 g pulpă de roșii
  • 120 g slănină de porc crudă uscată (neafumată)
  • 80 g Pecorino Romano
  • 50 ml vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 ardei iute
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Spaghetti Amatriciana este o rețetă celebră de paste din bucătăria italiană. Își are originile în Amatrice (de aici și numele), un orășel din zona Rieti. În ceea ce privește rețeta, există multe discuții legate de ingredientele folosite: ceapă, usturoi, ardei iute, brânză sau carnea folosite. Chiar și tipul de paste poate fi un subiect important.

Pentru o rețetă autentică de spaghetii all’Amatriciana, se folosește guanciale, adică gușa de porc cu șuvițe de carne, crud uscata și sărată. Din păcate, în țara noastră este greu de procurat acest tip de carne, așa că poate fi înlocuită cu pancetta sau bacon. Este însă important ca acestea să fie tăiate în fășii, nu cuburi. Se folosește puțin ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui dacă tipul de carne nu are multa grăsime.

Vinul poate fi un ingredient opțional, dar cu siguranță aduce un plus de gust. În cele mai multe rețete italiene de spaghetti all’Amatriciana pe care le-am citit nu se folosesc ceapa și usturoi, în schimb cele mai multe conțineau ardei iute. În ceea ce privește brânza, poți folosi brânză Pecorino Romano, pe care o găsești în toate supermarketurile. În concluzie, pentru rețeta de spaghetti all’Amatriciana ai nevoie de spaghetti, guanciale(bacon), pulpă de roșii, ardei iute și brânză pecorino.

În concluzie, pentru rețeta de spaghetti all’Amatriciana ai nevoie de spaghetti, guanciale(bacon), pulpă de rosii, ardei iute și brânză pecorino.

Atât de simplu și atât de bun!

Pasul 1

Am pus apă pentru paste la fiert. În acest timp, am ras brânză Pecorino Romano. Am tăiat un ardei iute în jumătate pe lungime și am îndepărtat semințele.

Când apa a dat în clocot, am adăugat sare, apoi am pus spaghetti la fiert. Le-am lăsat să fiarbă timp de 8 minute.

Pasul 2

Într-o tigaie foarte largă și adâncă, am încins puțin ulei de măsline. Nu am găsit slănină crud uscată, așa că am folost niște bacon tăiat fâșii. L-am lăsat pe foc până când s-a rumenit frumos. Am stins cu vin și am lăsat până când alcoolul s-a evaporat.

Pasul 3

Am scos baconul din tigaie și am pus ardeiul iute. L-am lăsat în jur de 1 minut, apoi am adăugat pulpă de roșii și am asezonat cu sare și piper.

Pasul 4

După proximativ 8 minute de fiert la foc mic, am scos ardeiul iute, am pus baconul înapoi în tigaie și am mai lăsat să fiarbă împreună.

Pasul 5

Am pus pastele peste sos, am oprit focul și am amestecat ușor. Dacă sosul a scăzut prea mult, puteți adaugă 50 ml din apaă în care au fiert pastele. Am presărat brânză și am amestecat pentru ultima oară.

Spaghetti îmbrăcate în sosul all’Amatriciana sunt gustoase, hrănitoare și ușor de preparat. Se servesc fierbinți.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

paste-rapide-de-post
Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3