Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Încă de când am început Teo’s Kitchen, în 2007, mi-a fost mereu groază de rețetele de cozonac! Aveam foarte vie în minte imaginea lui Buni Sia care scotea un “vailing” adică un lighean imens din email, în care punea din start 2 kg de făină, își lega părul cu o năframă și începea un proces asiduu de frământare, care dura enorm de mult și era extrem de solicitant. Așa am văzut eu mereu cozonacii.
Apoi, de-a lungul anilor și mai ales de când am început colaborarea cu făina Băneasa, am testat și publicat muuuulte rețete de cozonac și am înțeles că, de fapt, poți face cozonac foarte ușor, nu trebuie să dai aluatul de masă și nici să pui 20 de gălbenușuri de ou. Sigur, există și astfel de rețete super clasice și extrem de delicioase, sub nicio formă nu le contest, ci vreau să vă arăt metode mai ușoare și rețete mai simple de cozonac. Așa este și rețeta noastră de azi, COZONAC CU CIOCOLATĂ.
Într-un bol mare amestecăm laptele, oul, zahărul, drojdia, vanilia. Lăsăm departe 10 minute.
Adăugăm făina și sarea și începem să frământăm până avem un aluat legat. Adăugăm untul moale și continuăm să frământăm până avem un aluat elastic, omogen.
Lăsăm să dospească 2 ore sau până își dublează volumul, într-un bol curat, uns cu puțin ulei, acoperit cu folie alimentară.
Între timp încingem cuptorul la 180°. Când aluatul își dublează volumul, îl întindem pe planșeta tapetată cu făină, într-o foaie de 25x40cm.
Întindem crema de ciocolată într-un strat uniform. Rulăm foaia de aluat de la mic la mare, apoi o tăiem în jumătate. Împletim cele două rulouri, mutăm cozonacul în tava unsă cu unt.
Ungem cu ou și dăm la cuptor 35-40 min.
După 20-25 min, acoperim cozonacul cu folie de aluminiu și îl lăsăm în continuare la copt. Când îl scoatem din cuptor, punem tava pe o parte, că să nu se lase cozonacul.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!