Paste tricolore cu sos de carne

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

5

Paste din grâu dur tricolore All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g fusilli tricolore Băneasa
  • 4-5 căței de usturoi, trecuți prin presă
  • 450ml bulion
  • 200ml apă
  • 3 linguri pastă concentrată de roșii
  • 3 linguri zahăr tos/brun
  • 2 linguri oregano uscat
  • 2 linguri busuioc uscat
  • 2 linguri praf de usturoi
  • 2 linguri fulgi de ceapă
  • o linguriță rozmarin uscat
  • o linguriță cimbru uscat
  • o lingură oțet balsamic (sau oțet de mere)
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

De ce aleg Paste tricolore Băneasa din 100% grâu dur?

Gata cu “macaroanele” lipite între el și “prea fierte”. Paștele din grâu dur rezistă foarte bine în procesul de fierbere hrănitoare și sănătoase! Au o cantitate mai mare de proteine decât pastele din grâu moale.

GRÂU DUR 100%! Pastele Băneasa nu sunt o combinație de grâu dur, adică un amestec de fainuri, ci sunt fabricate 100% din grâu dur. Culoare și gust în farfurie! Culoarea specifică vine din combinația cu spanacul și sucul de roșii, iar savoarea lor este una deosebită!

Despre sosul de carne pentru paste.

DE-LI-CIOS și plin de aromă! Nu este un sos rapid, dimpotrivă, este indicat să stea câteva ore bune la foc foarte mic. De aici și gustul absolut deosebit!

Oricând la îndemână! Chiar dacă prepararea durează mult, vestea bună este că puteți congela sosul de carne pentru paste! Odată pregătit și răcit, îl puneți în pungi cu fermoar, închise ermetic. Stă la congelator până la o lună.

Pasul 1

Într-o tigaie încăpătoare, călim în ulei de măsline ceapa tocată mărunt. până devine sticloasă.

Adăugăm usturoiul trecut prin presă și îl călim câteva secunde împreună cu ceapa.

Trebuie să avem grijă să nu se ardă. Usturoiul devine amar când e rumenit.

Pasul 2

Adăugăm carnea de vită, o amestecăm bine cu lingura, pentru a rupe bucățile mari. Rumenim carnea de vită până își schimbă total culoarea.

Punem restul ingredientelor. Amestecăm bine. Lăsăm sosul să fiarbă la foc foarte mic, cel puțin 2-3 ore. Amestecăm din când in când. La final trebuie să avem un sos cremos, dens, plin de arome.

Pasul 3

Când sosul este pe final, fierbem pastele tricolore (eu am folosit fussili de la Băneasa) după instrucțiunile de pe ambalaj.

Pentru fiecare persoană calculcăm 80-100g paste. Pentru fiecare 100g paste uscate, punem la fiert 1 litru de apă.

Pasul 4

Astfel, într-o oală mare punem la fiert 5 litri de apă. Când apa fierbe, adăugăm o linguriță de sare și pastele. Fierbem pastele 8 minute, până sunt al dente.

Le scurgem din apa în care au fiert, fără a le clăti. Amidonul de pe paste ajută sosul de carne să se lege mai bine de acestea.

Pasul 5

Sfatul meu este ca imediat după ce ați scurs pastele, să le puneți direct peste sosul de carne. Amestecăm foarte bine. Astfel vă veți bucura din plin de rețeta de Paste tricolore cu sos de carne!

Și, bineînțeles, dacă aveți la îndemână un pumn plin de parmesan proaspăt răzuit, faceți bine și puneți-l peste paste. Cu siguranță o să vă placă și mai mult! Iar dacă cei mici nu vor iubi rețeta de Paste tricolore cu sos de carne.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

salata-de-paste-cu-fructe-de-mare
Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

2