Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Spaghetti alla pomodoro cu calamar
Descoperă o rețetă autentică și delicioasă de Spaghetti alla Pomodoro cu calamar, în care eleganța bucătăriei italiene se îmbină cu savoarea intensă a fructelor de mare. Tentaculele fragede de calamar, fierte lent cu lămâie și piper, se rumenesc ușor alături de ceapă, usturoi și capere, apoi se îmbracă într-un sos de roșii dulci zdrobite manual, cu măsline Kalamata și busuioc proaspăt.
Spaghetele trafilata al bronzo, cu textura lor poroasă, absorb perfect acest sos bogat și parfumat, iar la final, un strat fin de Parmigiano Reggiano adaugă o notă savuroasă.
Acest preparat este ideal pentru momentele în care vrei să te bucuri o masă plină de prospețime, cu gust si și rafinat, inspirat din bucătăria mediteraneană.
Pune tentaculele de calamar într-o oală cu apă cu 2 litri de apă rece, adaugă o jumătate de lămâie și piper negru boabe.
Fierbe-le timp de 60 de minute, până când devin fragede, apoi scoate-le, lasă-le să se răcească ușor și taie-le rondele subțiri.
Taie julienne ceapa, iar cățeii de usturoi, rondele. Într-o tigaie încăpătoare, încinge uleiul de măsline, apoi adaugă ceapa, usturoiul și caperele. Călește totul la foc mediu, până când ceapa devine translucidă și usturoiul ușor auriu.
Adaugă rondelele de calamar în tigaie și gătește totul împreună, amestecând ușor, timp de 5 minute.
Zdrobește cu mâna sau cu o furculiță roșiile din conservă, apoi adaugă-le în tigaie, adaugă și măslinele Kalamata și busuiocul proaspăt. Fierbe totul la foc mediu, timp de 15 minute.
Într-o oală, fierbe spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj.
După ce s-au fiert, adaugă-le în tigaie, direct peste sos și amestecă bine.
Pune pastele în boluri adânci și rade pe deasupra Parmigiano Reggiano. Spaghetti alla pomodoro cu calamar sunt gata pentru a fi servite! Poftă bună!