Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Spaghetti integrale cu sos de roșii
Pentru sos de roșii:
Spaghetti integrale cu sos de roșii – rețetă de post sănătoasă și gustoasă.
Cea mai simplă rețetă de paste cu sos de roșii, aromată cu usturoi și busuioc, este dovada că poți gați rapid și savuros cu puține ingrediente. Spaghetti integrale cu sos de roșii sunt un preparat clasic, inspirat din bucătăria italiană, ieftin, dar absolut minunat, preferat de întreaga familie.
Mă gândisem să pregătesc pasta al pomodora, dar pentru că sezonul roșiilor este trecător, o să fac rețeta cu ingredientele ce pot fi găsite oricând, fară să influențeze bugetul familiei. Soluția este pulpa de roșii. Este mai gustoasă decât sucul de roșii, a cărei consistență poate fi diferită de la un brand la altul. Chiar și cel făcut în casă poate fi diferit decât cel pe care îl fac eu, așa că pentru un rezultat perfect am ales conservele. Nu ai cum să dai greș cu acestea! Daca alegi să pregătești această rețetă vara, poți să o faci cu roșii proaspete, căci sunt dulci și gustoase când sunt în sezon.
Am ales pentru această rețetă pastele integrale de la Paste Băneasa. Sunt bogate în nutrienți , potrivite atât pentru o dietă de slăbire, cât și pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Acestea conțin de până la cinci ori mai multe fibre decât pastele tradiționale.
Rețeta de spaghetti integrale cu sos de roșii este simplă, dar extrem de savuroasă și sănătoasă.
Rețeta se face foarte rapid, așa că mi-am pregătit ingredientele la îndemănă. Am pus pastele la fiert în apă cu sare. Le-am fiert timp de 8 minute din momentul în care apa a început să clocotească.
În acest timp, am pregătit sosul pentru rețeta de spaghetti integrale cu sos de roșii. Am tocat ceapa julien, apoi cățeii de usturoi.
Într-o tigaie larga și adâncă am încins uleiul de măsline.
Am călit ceapa până s-a înmuiat și a devenit sticloasă. Am adăugat cățeii de usturoi și sotat încă 30 secunde. Am turnat sucul de roșii. Am asezonat cu sare și piper.
Am rupt o creanga de busuioc. Am frecat frunzele puțin cu mâna pentru că doar în acest mod se va simți aroma mai puternică. Am pus crenguța de busuioc în sos. Am lăsat sosul să fiarbă la foc mic în jur de 6 minute. După acest interval de timp, am scos busuiocul și am pasat.
Am pus pastele peste sos, am adăugat câteva frunze de busuioc și am amestecat. Dacă sosul îți iese prea gros, poți să mai adaugi 100ml din zeama în care au fiert pastele.
Îmi plac foarte mult aceste spaghetti cu sos de roșii atât simple, cât și cu parmezan ras. Le mănânc imediat, cu mare poftă!
Sunt perfecte pentru o masă rapidă și gustoasă, așa că sper că o le încercați și voi.
Poftă bună!