Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Cuș-Cuș cu ciuperci și spanac este una din rețetele mele “go-to”. Adică o rețetă la care apelez foarte des, ori de câte ori ne dorim o mâncare rapidă, consistentă, delicioasă. Cus-Cus cu ciuperci și spanac este cina perfectă din timpul săptămânii, când ne “luptăm” cu temele, baia de seară, pregătirea ghizdanului și…alte activități de seară într-o familie de 3 și jumamate, în care mami e însărcinată în luna a-8a. Deci da: Cuș-Cuș cu ciuperci și spanac este o rețetă perfectă pentru întreaga familie!
Mai întâi ne ocupăm de cuș-cuș. Într-o oală încăpătoare, încingem 2 linguri ulei de măsline. Adăugăm cuș-cuș-ul și îl călim 2-3 minute sau până începe să se rumeneasca ușor.
Adăugăm 500ml supă de legume, de pui sau apă. Amestecăm foarte bine, lăsăm să fiarbă la foc mediu, 12-13 minute sau până cuș-cuș-ul e fiert al dente.
Veți vedea că se absoarbe aproape tot lichidul la fierbere. Tragem de pe foc, punem capacul și lăsăm cuș-cuș-ul să se odihnească până pregătim legumele.
Pentru legume, încingem într-o tigaie alte 2 linguri de ulei de măsline. Călim ceapa până devine translucidă. Adăugăm usturoiul și ciupercile tăiate felii groase. Le călim împreună la foc mediu, 4-5 minute sau până ciupercile sunt al dente și lichidul lăsat de ele scade aproape de tot.
Punem spanacul, condimentăm cu sare și piper. Le călim împreună cca 5 minute, sau până spanacul se înmoaie. Nu ne mai rămâne decât să amestecăm cuș-cuș-ul cu legumele.
Cuș-cuș cu ciuperci și spanac…o mâncare pe care, trebuie să recunosc, de cele mai multe ori o mănânc direct cu lingură, din oală…nu pot să vă mint! Cu mare drag vă recomand rețeta dar și Cuș-cuș-ul cu 4 ouă de la Paste Băneasa, care nu lipsește niciodată din cămara noastră.
Să vă fie de cel mai bine!