Cuș-cuș cu ciuperci și spanac

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g cus-cus cu 4 ouă de la Paste Băneasa
  • 4 linguri ulei de măsline (2 linguri pentru cuș-cuș, 2 pentru legume)
  • 500ml supă de pui/legume (sau apă)
  • o ceapă mare albă (2-3 cepe verzi)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 500g ciuperci
  • 250g spanac proaspăt
  • sare și piper

Mod de preparare

Cuș-Cuș cu ciuperci și spanac este una din rețetele mele “go-to”. Adică o rețetă la care apelez foarte des, ori de câte ori ne dorim o mâncare rapidă, consistentă, delicioasă. Cus-Cus cu ciuperci și spanac este cina perfectă din timpul săptămânii, când ne “luptăm” cu temele, baia de seară, pregătirea ghizdanului și…alte activități de seară într-o familie de 3 și jumamate, în care mami e însărcinată în luna a-8a. Deci da: Cuș-Cuș cu ciuperci și spanac este o rețetă perfectă pentru întreaga familie!

Pasul 1

Mai întâi ne ocupăm de cuș-cuș. Într-o oală încăpătoare, încingem 2 linguri ulei de măsline. Adăugăm cuș-cuș-ul și îl călim 2-3 minute sau până începe să se rumeneasca ușor.

Adăugăm 500ml supă de legume, de pui sau apă. Amestecăm foarte bine, lăsăm să fiarbă la foc mediu, 12-13 minute sau până cuș-cuș-ul e fiert al dente.

Veți vedea că se absoarbe aproape tot lichidul la fierbere. Tragem de pe foc, punem capacul și lăsăm cuș-cuș-ul să se odihnească până pregătim legumele.

Pasul 2

Pentru legume, încingem într-o tigaie alte 2 linguri de ulei de măsline. Călim ceapa până devine translucidă. Adăugăm usturoiul și ciupercile tăiate felii groase. Le călim împreună la foc mediu, 4-5 minute sau până ciupercile sunt al dente și lichidul lăsat de ele scade aproape de tot.

Pasul 3

Punem spanacul, condimentăm cu sare și piper. Le călim împreună cca 5 minute, sau până spanacul se înmoaie. Nu ne mai rămâne decât să amestecăm cuș-cuș-ul cu legumele.

Cuș-cuș cu ciuperci și spanac…o mâncare pe care, trebuie să recunosc, de cele mai multe ori o mănânc direct cu lingură, din oală…nu pot să vă mint! Cu mare drag vă recomand rețeta dar și Cuș-cuș-ul cu 4 ouă de la Paste Băneasa, care nu lipsește niciodată din cămara noastră.

Să vă fie de cel mai bine!

  • Poate fi o masă principală sau o garnitură ideală alături de pulpe de pui, pește, fripturi de tot felul;
  • Este delicioasă și caldă, imediat ce a fost pregătită, dar la fel de bună și rece, de la frigider, pentru că nu este o mâncare cu grăsimi. Așa că o puteți împacheta în caserolă, pentru prânzul la birou de a doua zi;
  • Puteți folosi orice legume vă plac, dar vă sugerez cu mare drag combinația de ciuperci și spanac, care este accesibilă în orice moment al anului (găsim baby spanac mereu în magazine);
  • Pentru pregătirea cuș-cuș-ului puteți folosi apă, supă de legume, supă de pui. Desigur, supa este mult mult mai aromată și cuș-cuș-ul va fi și mai bun, așa că v-o recomand cu drag;
  • La capitolul cuș-cuș l-am ales pe cel cu 4 ouă de la Paste Băneasa pentru gustul foarte bun (sunt paste făinoase cu ou lichid, deci sunt de foarte bună calitate), culoarea minunată, faptul că boabele de cuș-cuș nu se lipesc între ele.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...