Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru aluat:
Pentru umplere:
Pentru uns:
Aceste cornuri se fac foarte ușor și nu necesită tehnici complicate de pregătire. Îmi plac aceste cornuri la micul dejun, dar sunt perfecte și pe post de gustare sau pachețel la școală. Sunt la fel de proaspete și a douaă zi dacă le păstrați într-o cutie închisă etanș. Rețeta este simplă, dar ingredientele trebuie să fie de calitate.
Dintre toate tipurile de făină de la Băneasa am ales făina 650 ce are un procent mai ridicat de gluten și se folosește pentru pâine, pizza, covrigi și produse de patiserie care trebuie rumenite. Untul trebuie să fie gras cu un procent de minim 80% de grăsime. Laptele trebuie să fie și acesta gras.
Pentru rețeta de cornuri pufoase cu unt și cașcaval am folosit drojdie uscată, dar dacă vrei poți să folosești drojdie proaspătă. Indiferent de tipul de drojdie ales trebuie să o lași 10 minute cu zahăr și lapte ușor călduț să se hidrateze (sau să crească). Echivalentul pentru 7g drojdie uscată este de 25 g drojdie proaspătă.
În ceea ce privește cașcavalul, dacă vrei să folosești alt tip de brânză, îți recomand să-l înlocuiești cu brânzeturile care se topesc (gen mozzarella, gouda, emmentaler, etc). Eu prefer să frământ aluatul cu mâna, în jur de 5-7 minute, dar dacă nu ai răbdare poți folosi un robot. Dacă folosești robot adaugi untul topit și răcit treptat. Acest aluat nu are nevoie de mult timp de frământare. Când devine omogen și elastic și nu se mai lipește de mâini/ pereții vasului poți să îl lași să crească până își dublează volumul.
Timpul pentru dospire poate fi influențat de temperatura din camera. Îl poți pune într-un cuptor ce a fost preîncălzit la 30°, după ce oprești cuptorul. Dacă ai un cuptor performant, cu funcție de dospire, atunci o folosești și vei vedea că aluatul aproape își va tripla volumul.
Am hidratat drojdia cu 1 linguriță zahăr și puțin lapte călduț și am lăsat-o 10 minute. Între timp am cernut făina. Am adăugat gălbenușurile, laptele și drojdia hidratată. Apoi am început să frământ, apoi am adăugat sarea și untul topit și răcit. Am frământat aluatul în jur de 10 minute, până a devenit elastic și nu s-a mai lipit de mâini.
L-am pus într-un bol, l-am acoperit și l-am lăsat o oră să dospească. În acest timp și-a mărit volumul mai mult decât dublu. Am frecat 60g unt cu 10ml ulei. Am împărțit aluatul în trei bucăți de greutate egală. Le-am întins în cercuri cu diametrul de 26 cm și grosime de 5 mm.
L-am uns cu untul moale, apoi am tăiat foaia de aluat în 8 felii. Am tăiat feliile 1cm la baza pentru a fi rulate mai ușor. Am presărat cașcaval ras și am rulat de la bază spre vârf.
Le-am pus în tavă cu vârful sub ele, astfel încât la coacere să nu se desfacă. Le-am lăsat la dospit în jur de 15 minute. Am amestecat un gălbenuș cu 2 linguri lapte și am uns cornurile. Le-am copt în cuptorul preîncălzit la 190°C, pe convectie (fără ventilație), timp de 15-20 minute sau până cresc și se rumenesc ușor.
Când le-am scos din cuptor le-am acoperit cu un prosop și le-am lăsat 30 minute să se răcească. Sunt foarte pufoase și se rup ușor! Le-am mâncat cu o cană de lapte la micul dejun.
Sunt foarte gustoase, așa că sper că le veți pregăti și voi!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!