Prăjitură cu brânză de vaci și stafide

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Delizia

Ingrediente

Pentru blat:

Pentru umplutură:

  • 100g stafide
  • 2 linguri rom
  • 1kg brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150g zahăr tos
  • o linguriță extract vanilie
  • 100g gris Delizia
  • zahăr pudră vanilat pentru garnisit
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

În rețeta de Prăjitură cu brânză de vaci și stafide am ales să folosesc făina Delizia pentru patiserie, o făină foarte fină, ideală pentru prăjituri de casă! În gama Delizia găsiți 4 tipuri de făină: cea pentru cozonac (în ambalaj verde), cea pentru Pizza (in ambalaj albastru) și cea pentru brutărie, în amablaj portocaliu.

Eu le folosesc de mai bine de 1 an și am obținut rezulate foarte bune de fiecare dată! Tot în gama Delizia găsiți și pesmet și griș, pentru orice rețete ați dori să încercați!

Pasul 1

Pentru modul de preparare al rețetei de Prăjitură cu brânză de vaci și stafide, apăsați PLAY în fereastra de mai jos pentru rețeta video.

Poftă bună!

Pasul 2

Pasul 3

Tot ce trebuie să știi despre rețetă:

  • Este o prăjitură extrem de rapid de preparat! Nu ai nevoie de ustensile speciale, un mixer sau un tel sunt suficiente!
  • Din cantitățile date iese o tavă mare de prăjitură (35x25cm), dar puteți foarte ușor să înjumătățiți cantitățile pentru o tavă mai mică sau o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm;
  • Poți folosi un amestec de brânză de vaci și cremă de brânză pentru o umplutură mai cremoasă;
  • Nu îți place brânză de vaci? Poți folosi mere date prin răzătoare și călite sau pur și simplu tăiate feliuțe subțiri și condimentate cu scorțișoară.
  • Nu uită să ungi tava cu unt și hârtie de copt, pentru a-ți fi mai ușor să scoți prăjitura din tavă la final!
    Pentru a se tăia cât mai bine, este ideal să lași prăjitura în tavă până se răcește la temperatura camerei, apoi să o lași o oră la rece înainte de feliere;
  • Poți pudra Prăjitura cu brânză de vaci și stafide cu zahăr (după ce s-a răcit complet) sau o poți decora cu glazură de ciocolată. Pentru glazura de ciocolată, ai nevoie de 200g ciocolată amăruie sau cu lapte (în funcție de preferințe), 2 linguri ulei și o lingură de miere. Topești ciocolata la baie de aburi, adaugi uleiul și mierea, amesteci bine și torni glazura peste prăjitură. Pentru o glazură albă, de zahăr, ai nevoie de 160g zahăr pudră și 2 linguri apă sau zeamă de lămâie. Le amesteci până ai o compoziție omogenă, pe care o torni peste prăjitură.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8