Prăjitură cu brânză de vaci și stafide

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Delizia

Ingrediente

Pentru blat:

Pentru umplutură:

  • 100g stafide
  • 2 linguri rom
  • 1kg brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150g zahăr tos
  • o linguriță extract vanilie
  • 100g gris Delizia
  • zahăr pudră vanilat pentru garnisit
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

În rețeta de Prăjitură cu brânză de vaci și stafide am ales să folosesc făina Delizia pentru patiserie, o făină foarte fină, ideală pentru prăjituri de casă! În gama Delizia găsiți 4 tipuri de făină: cea pentru cozonac (în ambalaj verde), cea pentru Pizza (in ambalaj albastru) și cea pentru brutărie, în amablaj portocaliu.

Eu le folosesc de mai bine de 1 an și am obținut rezulate foarte bune de fiecare dată! Tot în gama Delizia găsiți și pesmet și griș, pentru orice rețete ați dori să încercați!

Pasul 1

Pentru modul de preparare al rețetei de Prăjitură cu brânză de vaci și stafide, apăsați PLAY în fereastra de mai jos pentru rețeta video.

Poftă bună!

Pasul 2

Pasul 3

Tot ce trebuie să știi despre rețetă:

  • Este o prăjitură extrem de rapid de preparat! Nu ai nevoie de ustensile speciale, un mixer sau un tel sunt suficiente!
  • Din cantitățile date iese o tavă mare de prăjitură (35x25cm), dar puteți foarte ușor să înjumătățiți cantitățile pentru o tavă mai mică sau o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm;
  • Poți folosi un amestec de brânză de vaci și cremă de brânză pentru o umplutură mai cremoasă;
  • Nu îți place brânză de vaci? Poți folosi mere date prin răzătoare și călite sau pur și simplu tăiate feliuțe subțiri și condimentate cu scorțișoară.
  • Nu uită să ungi tava cu unt și hârtie de copt, pentru a-ți fi mai ușor să scoți prăjitura din tavă la final!
    Pentru a se tăia cât mai bine, este ideal să lași prăjitura în tavă până se răcește la temperatura camerei, apoi să o lași o oră la rece înainte de feliere;
  • Poți pudra Prăjitura cu brânză de vaci și stafide cu zahăr (după ce s-a răcit complet) sau o poți decora cu glazură de ciocolată. Pentru glazura de ciocolată, ai nevoie de 200g ciocolată amăruie sau cu lapte (în funcție de preferințe), 2 linguri ulei și o lingură de miere. Topești ciocolata la baie de aburi, adaugi uleiul și mierea, amesteci bine și torni glazura peste prăjitură. Pentru o glazură albă, de zahăr, ai nevoie de 160g zahăr pudră și 2 linguri apă sau zeamă de lămâie. Le amesteci până ai o compoziție omogenă, pe care o torni peste prăjitură.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Paste Băneasa
Confidențialitate

Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.