Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru brioșele de savarine:
Pentru sirop:
Pentru umplutură:
Pentru jeleul de zmeură:
Va las rețeta așa cum am învățat să o pregătesc eu la cursul de cofetărie. La curs, în siropul de însiropat adăugau mereu și niște rom brun. Dacă serviți aceste savarine și copiilor sau nu consumați alcool, atunci eliminați romul brun complet din rețeta și adăugați doar esență de rom.
Aluatul este unul dospit și are nevoie de ceva timp pentru că brioșele de savarine să se insiropeze bine. Aluatul din care sunt făcute brioșele de savarine este unul destul de lipicios și poate părea greu de lucrat cu el, însă nu este așa, o să vedeți J. Mai ales dacă aluatul are și o făină bună precum cea pe care am folosit-o eu: Făină albă de grâu 650 Băneasa.
Pentru a obține formă aceea specifică de savarină, eu am folosit forme speciale mici pe care le puteți găși și online. Dacă nu aveți așa ceva, să știți că puteți coace brioșele și într-o formă pentru brioșe mici.
Pregătiți aluatul pentru brioșe: Puteți pregăti aluatul și la un robot de bucătărie sau îl puteți pregăti manual. Într-un bol încăpător cerneți făînă împreună cu sarea și lăsăți deoparte.
Separat, într-un bol puneți drojdia uscată împreună cu 30 ml lapte din cantitatea indicate, 1 linguriță de zahăr și 1 linguriță făînă. Lăsăți la dospit 10 minute.
Într-un ibric puneți restul de lapte, zahărul, zahărul vanilat și untul, dați pe foc până ce obțineți un lichid omogen, însă aveți grijă că această compoziție să nu fie fierbinte.
În mijlocul făinii faceți o adâncitura și turnați amestecul de lapte, drojdia dospită, ouăle întregi și coajă rasă de lămâie. Amestecați totul cu o spatulă până obțineți un aluat moale și lipicios. Nu va speriați, așa trebuie să iasă! Nu e nevoie să framantati căci oricum este greu de făcut acest lucru. Acoperiți castronul și lăsăți aluatul la dospit pentru 40 de minute.
Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Între timp, pregătiți formele de brioșe din inox cu margini ondulate. Repet, dacă nu aveți din acestea, puteți folosi o formă de brioșe mici.
Ungeti formele foarte bine cu ulei, după care tapetați-le foarte bine cu pesemet sau făînă. Acest lucru va asigura că brioșele se vor scoate ușor din forme după coacere.
Din aluatul a dospit (care va fi tot lipicios), luați bucăți de mărimea unui ou și dați-le o formă rotundă. Cu mâinile unse cu ulei formați bile rotunde pe care le puneți în formele tapetate.
Așezați toate formele într-o tavă și dați tavă la cuptorul încins pentru 30 de minute.
Pregătiți siropul: Într-o crăticioara puneți apă împreună cu zahărul și fierbeți timp de 10 minute. Dați crăticioara la o parte, adăugați coajă de portocală, coajă de lămâie, pastă de vanilie și esență de rom (și romul brun- alcool- dacă folosiți). Turnați amestecul într-un vas încăpător pentru a avea loc să însiropați brioșele.
Scoateți brioșele de la cuptor și lăsăți-le să se răcorească 10 minute. Cu ajutorul unei scobitori intepati din loc în loc brioșele. Puneți brioșele în sirop și lăsăți-le să se insiropeze bine 10-15 minute. Scoateți brioșele pe o tavă și dați-le la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Pregătiți jeleul de zmeură: Hidatati gelatin în 2 linguri de apă. Într-o crăticioara puneți zmeură congelată împreună cu zahărul și sucul de lămâie. Fierbeți totul pentru 10 minute până ce zmeură este pătrunsă. Cu ajutorul unui blender vertical pasați până obțineți un piure. Strecurați piureul într-o sită fină, aruncați semințele. În piureul cald de zmeură adăugați gelatină hidratata, amestecați bine și păstrați deoparte la temperatura camerei.
Pregătiți umplutură de frișcă: Într-un bol amestecați mascarpone împreună cu zahărul vanilat, apoi încorporați frișcă lichidă și zahărul vanilat. Amestecați până obțineți o compoziție pufoasă. Puneți frișcă într-un pos de cofetărie cu un dui zimțat la capăt.
Montați savarinele: scoateți brioșele de la frigider, cu ajutorul unui cuțit ascuțit tăiați partea bombată de deasupra. Practic acest pas va ajută să aveți o baza dreapta a savarinei.
Întoarceți brioșă cu partea tăiată în jos. Tăiați acum partea de sus a briosei (cea care a fost inițial baza)-această va fi practic capacul pe care îl ungeti cu jeleul de zmeură. Capacul nu trebuie tăiat foarte gros, ci doar atât cât să susțînă stratul de jeleu.
Ungeti capacul cu jeleu de zmeură. Dacă între timp jeleul de zmeură s-a întărit prea tare, îl puteți încălzi puțîn la microunde.
Pe brioșă faceți rozete înalte de frișcă. Apoi așezați ușor într-o parte capacul uns cu jeleul de zmeură. Continuați și cu celelalte savarine. Dați la frigider pentru 2-3 ore sau până în momentul servirii. Sunt delicioase și rezistă la frigider 2, maxim 3 zile în caserole sau tavi acoperite.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!