Tort Sacher de post

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

(blat diametrul de 24cm)

  • 400g făină superioară Băneasa tip 000
  • 40g pudră de cacao neagră
  • 15g praf de copt
  • 2g sare
  • 180g zahăr
  • 270ml lapte vegetal de orez cu cocoș
  • 150ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură extract de vanilie sau pastă de vanilie

Pentru sirop tort Sacher de post:

  • 80ml apă
  • 40g zahăr
  • 1 lingură esență de rom

Pentru umplutură tort Sacher de post:

  • 250g gem gros de caise

Pentru glazură tort Sacher de post:

  • 70g zahăr pudră
  • 10g pudră de cacao neagră
  • 100ml apă
  • 30ml ulei de floarea soarelui
  • 100g ciocolată neagră (de preferat fără lactoză)
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Rețeta de tort Sacher de post, cu straturi bogate de ciocolată neagră și un delicios gem de caise, este pur simplu senzațională. Este o rețetă adaptată din bucătăria austriacă după rețeta unui tort celebru pregătit La Hotelul sacher din Viena.

Chiar dacă ai renunțat la produsele de origine animală pentru că ții post sau ai un astfel de regim de viață, acest lucru nu te va împiedica să te răsfeți cu un tort delicios. Cred că toată lumea iubește deserturile cu ciocolată, așa că am vrut să pregătesc acest tort într-o variantă fără ouă, unt sau lapte, pentru cei care țin post. Blatul, umplutura de gem dulce-acrișoară și glazură realizată cu ciocolată amară se echilibrează absolut minunat.

Pasul 1

Pregătire blat

Pentru început am pregătit blatul. Am pus laptele vegetal, uleiul, pasta de vanilie, oțetul și zahărul într-un bol. Am mixat până s-a dizolvat puțin zahărul.

Pasul 2

Într-un bol mare am cernut făina, apoi pudra de cacao. Am adăugat praful de copt și sarea, apoi am amestecat. Am turnat ingredientele lichide peste cele solide și am amestecat. Compoziția este mai groasă, nu se amestecă cu mixerul. Am tapetat forna de copt cu hârtie de copt în partea de jos, iar marginile cu ulei și făină.

Pasul 3

Coacere

Am pus aluatul în forma, apoi l-am copt timp de 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Pasul 4

Pregătire sirop

Cât timp s-a copt blatul am pregătit un sirop. Am pus apă cu zahăr la fiert până când acesta s-a topit, apoi am luat de pe foc și am adăugat esență de rom.

Pasul 5

Pregătire glazură

Pentru glazură am pus zahărul pudră, cacao, apă și ulei pe foc. Când au dat în clocot am adăugat ciocolată și am lăsat-o până s-a topit. Când blatul s-a răcit complet l-am tăiat în jumătate. Am însiropat ușor fiecare blat, pe partea ce va veni în contact cu gemul. Apoi am întins gemul pe primul blat, apoi am pus al doilea blat.

Am acoperit tortul cu glazura de ciocolată cât era foarte puțin călduță.

Poftă bună!

  • Cerne făina și pudra de cacao. Folosește făină de calitate superioară Băneasa 000 pentru cele mai bune rezultate;
  • Ai nevoie de pudră de cacao neagră;
  • Folosești orice tip de lapte (băutură) vegetal din soia, orez, orez cu cocoș, mei. Trebuie să fie de cea mai bună calitate, altfel există riscul să nu iasă ce trebuie;
  • Poți înlocui 50 ml din laptele vegetal cu apă minerală;
  • Nu omite oțetul din compoziția blatului, căci nu se va simți gustul absolut deloc!
  • Timpul de coacere poate fi diferit de la un cuptor la altul, așa că acesta variază pe o plajă foarte mare de la 40 la 60 minute;
  • Blatul este copt dacă trece testul cu scobitoarea;
  • Gemul de caise trebuie să fie foarte gros. Dacă are consistență moale îl poți fierbe cu o linguriță rasă de amidon și îl folosești când se răcește complet;
  • Pentru glazură îți recomand să folosești o ciocolată neagră bio, fără lactoză.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10