Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
(blat diametrul de 24cm)
Pentru sirop tort Sacher de post:
Pentru umplutură tort Sacher de post:
Pentru glazură tort Sacher de post:
Rețeta de tort Sacher de post, cu straturi bogate de ciocolată neagră și un delicios gem de caise, este pur simplu senzațională. Este o rețetă adaptată din bucătăria austriacă după rețeta unui tort celebru pregătit La Hotelul sacher din Viena.
Chiar dacă ai renunțat la produsele de origine animală pentru că ții post sau ai un astfel de regim de viață, acest lucru nu te va împiedica să te răsfeți cu un tort delicios. Cred că toată lumea iubește deserturile cu ciocolată, așa că am vrut să pregătesc acest tort într-o variantă fără ouă, unt sau lapte, pentru cei care țin post. Blatul, umplutura de gem dulce-acrișoară și glazură realizată cu ciocolată amară se echilibrează absolut minunat.
Pregătire blat
Pentru început am pregătit blatul. Am pus laptele vegetal, uleiul, pasta de vanilie, oțetul și zahărul într-un bol. Am mixat până s-a dizolvat puțin zahărul.
Într-un bol mare am cernut făina, apoi pudra de cacao. Am adăugat praful de copt și sarea, apoi am amestecat. Am turnat ingredientele lichide peste cele solide și am amestecat. Compoziția este mai groasă, nu se amestecă cu mixerul. Am tapetat forna de copt cu hârtie de copt în partea de jos, iar marginile cu ulei și făină.
Coacere
Am pus aluatul în forma, apoi l-am copt timp de 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Pregătire sirop
Cât timp s-a copt blatul am pregătit un sirop. Am pus apă cu zahăr la fiert până când acesta s-a topit, apoi am luat de pe foc și am adăugat esență de rom.
Pregătire glazură
Pentru glazură am pus zahărul pudră, cacao, apă și ulei pe foc. Când au dat în clocot am adăugat ciocolată și am lăsat-o până s-a topit. Când blatul s-a răcit complet l-am tăiat în jumătate. Am însiropat ușor fiecare blat, pe partea ce va veni în contact cu gemul. Apoi am întins gemul pe primul blat, apoi am pus al doilea blat.
Am acoperit tortul cu glazura de ciocolată cât era foarte puțin călduță.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!