Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Salată Tabbouleh
Salată de tabbouleh sau salată de pătrunjel cu cous-cous, mentă și rodie. Condimentată cu melasă de rodii și lămâie. O salată delicioasă, de post, plină de vitaminte și nutrienți. Această salată este cea mai iubită și mai sănătoasă salată din țările arabe. Ea poate fi găsită în mai multe variante, în special cu roșii și castraveți, însă neapărat cu pătrunjel și cous cous.
Pentru că în această perioadă roșiile și castraveții nu mai sunt în sezon, am ales să nu le mai adaug în această salată. În schimb, am folosit cous-cous delicios de la Băneasa. Acest cous-cous nu doar că este tare bun la gust, însă dă salatei și consistență și o textură minunată!
Pentru început, puneți cous cous într-un vas adânc. Fierbeți apă și turnați peste cous cous, adaugați o lingură ulei și puțină sare. Amestecați totul cu o lingură, după care acoperiți vasul cu un capac. Lăsați deoparte pentru 15 minute. Ideal este să lăsați chiar mai mult cous cous ca să se răcească. Dacă îl adăugați în salată cât este fierbinte, celălalt ingredient se înmoaie datorită căldurii reziduale din cous cous.
Între timp, pregătiți restul ingredientelor: Tocați foarte martunt pătrunjelul, menta și ceapa. Desfaceți rodia și scoateți boabele.
Într-un bol, adăugați pătrunjelul, menta și ceapa tocate. Ridicați capacul de pe vasul cu cous cous, cu ajutorul unei furculițe, amestecați ușor pentru a deveni pufos.
Puneți cous cous răcit în vas, după care adăugați boabele de rodie. Condimentați cu ulei de măsline, melasă de rodii, suc de lămâie, care și piper. Potriviți la gust.
Puneți salata tabbouleh pe platoul de servit. Garnisiți cu frunze de mentă proaspătă și boabe de rodie. Puteți consuma această salată de tabbouleh ca atare sau alături de cărnuri, hummues sau alte legume.
Poftă bună!