Paste cu chiftele și sos

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g spaghetti Băneasa
  • 500g carne tocată
  • o crenguță de rozmarin
  • o linguriță de oregano proaspăt
  • 2 linguri de pesmet
  • un cățel de usturoi zdrobit
  • 50g de parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

 

Pentru sosul de roșii:

  • 500ml suc de roșii
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 30ml ulei de măsline
  • o crenguță de rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

PASTE CU CHIFTELE ȘI SOS

Atunci când nu ai timp de gătit, dar în același timp îți dorești o mâncare ce se pregătește rapid, poți face o delicioasă rețetă de paste cu chiftele și sos.

Este ușor de făcut, cu ingrediente simple și la îndemâna oricui.

Care este povestea din spatele acestei rețete?

Cine își mai amintește de Doamna și vagabondul? Faimoasele desene animate care ne aduc aminte cu mare drag de imaginile în care cei doi căței adorabili merg la restaurant și mănâncă paste. Așadar, vă invităm să recreăm împreună atât preparatul, cât și atmosfera frumoasă din restaurant!

Spor!

Pasul 1

Începem prin a pregăti chiftelele.

Într-un bol, puneți carnea peste care adăugați sare și piper, usturoiul (zdrobit în prealabil), pesmetul, parmezanul ras, oregano proaspăt și parmezanul ras.e

Amestecați toată compoziția până se omogenizează.

 

Pasul 2

Din această compoziție, luați bucăți mici și modelați-le sub formă de chifteluțe.

Încingeți 4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și gătiți chifteluțele pe toate părțile, până se rumenesc.

Scoateți-le pe o farfurie și lăsați-le deoparte.

Pasul 3

În acest moment putem începe să pregătim sosul de roșii.

Încingeți ulei de măsline într-o tigaie și adăugați usturoiul și rozmarinul tocate mărunt. Gătiți pentru un minut, iar ulterior adăugați sosul de roșii.

Condimentați cu sare și piper, amestecați energic și șăsți să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 5 minute.

Puneți chifteluțele gătite peste sos și amestecați bine. Lăsați să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 10 minute.

Între timp, pregătiți pastele.

Pasul 4

Puneși pe foc o oală plină cu apă și o lingură de sare. În momentul în care apa a dat în clocot, adăugați pastele. Fierbeți-le conform timpului indicat pe ambalaj.

Scoateți pastele și adăugați-le imediat în tigaia cu chiftele și sos împreună cu un polonic din apa în care au fiert pastele.

Amestecați totul foarte bine și lăsați să se gătească pentru 1/2 minute.

Pasul 5

Scoateți pastele pe farfurii și presărați puțin busuioc proaspăt.

Puteți adăuga la final și puțin parmezan ras.

Poftă bună!

 

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...