Salată de ton cu cuș-cuș

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g cuș-cuș Băneasa
  • 300g ton din conservă⠀
  • 350g mix legume mexicane⠀
  • o ceapă albă ⠀
  • 4-5 castraveți murați ⠀
  • 1 ou⠀
  • 150ml ulei⠀
  • o linguriță zeamă de lămâie⠀
  • o linguriță muștar⠀
  • sare și piper
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Această salată de ton cu cuș-cuș se pregătește tare simplu! Vă arăt cum să faceți maioneză de casă în mai puțin de 5 minute, folosim ton din conservă și legume mexicane colorate (din conservă sau congelate, fierte înainte), castraveți murați care echilibrează perfect gustul. Sosul e din maioneză de casă și crema de brânză, e super cremos și extra delicios!⠀

Desigur că am folosit cuș-cuș cu ou de la Băneasa. Ador pastele cu ou de la Băneasa! Conțin ou lichid și au culoarea și aroma pastelor de casă, făcute de Buni Sia! Le recomand cu mare drag pentru rețetele cu gust de copilărie!

Pasul 1

Punem la fiert 2 litri de apă. Când clocotește, adăugăm sare și cuș-cuș. Fierbem conform timpului indicat pe ambalaj, apoi scurgem foarte bine și trecem pe sub jet de apă rece. La salate folosim mereu paste reci.⠀

Pasul 2

Pentru maioneză punem într-un vas înalt un ou, 150 ml ulei, o linguriță zeamă de lămâie, o linguriță muștar, sare și piper. Folosim un blender vertical. Îl introducem în vas și mixăm, fără a-l mișca prea mult, până avem o maioneză densă. Durează maxim 2 minute!

Amestecăm maioneza cu crema de brânză și gata sosul!⠀

Pasul 3

Amestecăm apoi cuș-cuș-ul, tonul, sosul și restul ingredientelor. Amestecăm și dăm la rece minim 2-3 ore înainte de servire.⠀

Să vă fie de cel mai bine și, alături de Paste Băneasa vă dorim Sărbători Fericite alături de cei dragi și un An Nou mi-nu-nat!⠀

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

2