Paste cu carne tocată la cuptor

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

6

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 300g penne grâu dur Antonio di Vaio
  • 20g unt
  • 50g parmezan
  • 300g mozarella maturată
  • o lingură de pesmet

Sos ragu

  • 500g carne tocată (amestec de porc și vită)
  • 60g kaiser
  • o ceapă medie
  • 25ml uldei de măsline
  • un morcov mic
  • o tijă apio
  • 100ml vin roșu
  • 300ml de supă clară
  • 500g passata de roșii
  • 1.2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță piper proasopăt măcinat

Sos bechamel

  • 50g făină
  • 50g unt
  • 500ml lapte
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
  • un vârf de cuțit de nucșoară rasă
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

PASTE CU CARNE TOCATĂ LA CUPTOR!

Vă prezentăm un preparat extrem de gustos, sățios și iubit de atâta lume!

Țineți cont de faptul că pentru a obține o rețetă reușită, este necesar să țineți cont de faptul că pastele trebuie fierte corect.

O regulă importantă pe care o puteți ține minte cu ușurință: la 100 de grame de paste, folosiți 1 litru de apă și o linguriță de sare. Respectați timpii de fierbere inscripționați pe ambalaj și veți avea cele delicioase paste!

Pastele cele mai potrivite pentru acet tip de rețetă sunt pastele scurte, anume în acest caz: penne din grâu dur! Au un indice glicemic scăzut și un conținut important de proteine, ce aduc un aport substanțial de fibre și substanțe nutritive!
Pentru a realiza acest preparat, nu avem nevoie de ingrediente complicate. Deși necesită mult timp, vă garantăm ca rezultatul final va fi meritat așteptarea! Sunt extraordinar de bune!

Le puteți pregăti atât pentru prânz, cât și pentru cină.

Spor!

 

 

 

Pasul 1

Începem prin a pregîti sosul de carne. Pentru asta, răzuim morcovul prin răzătoarea mică, tocăm ceapa, apio și baconul cât mai mărunt posibil.

 

Pasul 2

Într-o tigaie mare, adâncă, încingem uleiul și prăjim baconul. După ce s-a rumenit, adăugăm legumele și le sotăm până observăm că s-au înmuiat.

Pasul 3

Peste toată acestă compoziție, adăugăm carnea tocată. O gătim la foc mediu până se prăjește puțin și sfârâie în ulei. Amestecăm din când în când.

 

Pasul 4

Stingem totul cu vin roșu. După ce s-a evaporat, putem adăuga passata de roșii și supa de pui în doyă tranșe, amestecând după fiecare în parte.

 

Pasul 5

Reducem la foc mic, acoperim cu un capac și lăsăm pe foc în jur de 90 de minute.

Amestecăm sporadic, din 20 în 20 de minute.

Dacă lichidul scade prea mult, mai adăugăm apă.

La final trebuie să obținem o consitență groasă, dar fluidă totodată.

Gustăm sosul și adăugăm foarte puțină sare și puțin piper.

Pasul 6

Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem apa pentru paste la fiert.

Pasul 7

Pregătim sosul bechamel.

Topim untul, iar în momentul în care începe să sfârâie, adăugăm făina. Amestecăm energic cu o lingură de lemn sau cu un tel până se omogenizează. Călim puțin făina, fără să o lăsăm să se coloreze.

Turnăm laptele încălzit treptat și dizolvăm făina.

La final, putem adăuga sare, piper și nucșoară proaspăt rasă.

Pasul 8

Fierbeți pastele conform timpului indicat pe ambalaj.

Pasul 9

Ungeți o tavă termorezistentă cu unt li presărați puțin pesmet. Așezați ulterior un strat de paste cu sos de carne.

Peste acesta, punem un strat subțire de sos bechamel și presărăm câte o treime din cantitatea de parmezan ras și de cuburi de mozzarella.

Repetăm operațiuneam pentru încă două straturi de paste cu sos de carne, sos bechamel și brânzeturi.

Așezăm forma în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Pastele cu sos de carne și brânzeturi sunt gata pentru a fi servoite și vă garantăm, sunt absolut delicioase!

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

spirale-baneasa-cu-sos-Alfredo-si-pui-0
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3