Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Sos ragu
Sos bechamel
PASTE CU CARNE TOCATĂ LA CUPTOR!
Vă prezentăm un preparat extrem de gustos, sățios și iubit de atâta lume!
Țineți cont de faptul că pentru a obține o rețetă reușită, este necesar să țineți cont de faptul că pastele trebuie fierte corect.
O regulă importantă pe care o puteți ține minte cu ușurință: la 100 de grame de paste, folosiți 1 litru de apă și o linguriță de sare. Respectați timpii de fierbere inscripționați pe ambalaj și veți avea cele delicioase paste!
Pastele cele mai potrivite pentru acet tip de rețetă sunt pastele scurte, anume în acest caz: penne din grâu dur! Au un indice glicemic scăzut și un conținut important de proteine, ce aduc un aport substanțial de fibre și substanțe nutritive!
Pentru a realiza acest preparat, nu avem nevoie de ingrediente complicate. Deși necesită mult timp, vă garantăm ca rezultatul final va fi meritat așteptarea! Sunt extraordinar de bune!
Le puteți pregăti atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Spor!
Începem prin a pregîti sosul de carne. Pentru asta, răzuim morcovul prin răzătoarea mică, tocăm ceapa, apio și baconul cât mai mărunt posibil.
Într-o tigaie mare, adâncă, încingem uleiul și prăjim baconul. După ce s-a rumenit, adăugăm legumele și le sotăm până observăm că s-au înmuiat.
Peste toată acestă compoziție, adăugăm carnea tocată. O gătim la foc mediu până se prăjește puțin și sfârâie în ulei. Amestecăm din când în când.
Stingem totul cu vin roșu. După ce s-a evaporat, putem adăuga passata de roșii și supa de pui în doyă tranșe, amestecând după fiecare în parte.
Reducem la foc mic, acoperim cu un capac și lăsăm pe foc în jur de 90 de minute.
Amestecăm sporadic, din 20 în 20 de minute.
Dacă lichidul scade prea mult, mai adăugăm apă.
La final trebuie să obținem o consitență groasă, dar fluidă totodată.
Gustăm sosul și adăugăm foarte puțină sare și puțin piper.
Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem apa pentru paste la fiert.
Pregătim sosul bechamel.
Topim untul, iar în momentul în care începe să sfârâie, adăugăm făina. Amestecăm energic cu o lingură de lemn sau cu un tel până se omogenizează. Călim puțin făina, fără să o lăsăm să se coloreze.
Turnăm laptele încălzit treptat și dizolvăm făina.
La final, putem adăuga sare, piper și nucșoară proaspăt rasă.
Fierbeți pastele conform timpului indicat pe ambalaj.
Ungeți o tavă termorezistentă cu unt li presărați puțin pesmet. Așezați ulterior un strat de paste cu sos de carne.
Peste acesta, punem un strat subțire de sos bechamel și presărăm câte o treime din cantitatea de parmezan ras și de cuburi de mozzarella.
Repetăm operațiuneam pentru încă două straturi de paste cu sos de carne, sos bechamel și brânzeturi.
Așezăm forma în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Pastele cu sos de carne și brânzeturi sunt gata pentru a fi servoite și vă garantăm, sunt absolut delicioase!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!