Salată italiană de paste tricolore cu pui

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

2

Paste din grâu dur Vară Băneasa

Ingrediente

  • 300g fusilli tricolore Băneasa
  • 150g piept de pui (poate fi și piept de curcan)
  • 12 roșii cherry
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 lingură suc lămâie
  • 1 linguriță ierburi italiene (oregano, cimbru, magiran, salvie, pătrunjel)
  • 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriță sare
  • 15-20 frunze proaspete de busuioc
  • 4 linguri parmezan ras mare
  • 3 linguri parmezan ras fin

Mod de preparare

Zilele trecute am primit niște Paste Tricolore Băneasa și nerăbdătoare cum sunt am vrut să le testez pe loc. Și, pentru că voiam să le fac băieților mei o cină rapidă cu acestea, nu mai aveam timp să merg la cumpărături. M-am descurcat cu ce aveam prin casă și sunt foarte încântată de rezultat.

Vă invităm și pe voi sa testați rețeta!

Pasul 1

Punem apă cu sare la fiert pentru a pregăti pastele tricolore, timp în care vom prăji pieptul de pui la grătar, pe ambele părți, apoi îl tăiem în cuburi de mărime potrivită. Tăiem și roșiile în jumătate sau în sferturi, în funcție de mărimea acestora, tocăm frunzele de busuioc, apoi radem parmezanul.

Pasul 2

Pastele fierte conform instrucțiunilor de pe pachet le scurgem și le clătim cu un jet de apă rece.

Pasul 3

Pregătim dressingul amestecând uleiul cu ierburi, sare, piper, oțet și suc de lămâie și îl turnăm peste paste cât sunt încă calde. Adăugăm roșiile tăiate, frunzele de busuioc tocate, parmezanul, bucățelele din piept de pui și parmezanul ras, apoi amestecăm ușor până omogenizam compoziția.

Mâncăm imediat, așa că vă doresc și vouă poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2