Paste cu ton și dovlecei

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

De la primul ou în tigaie la rețete online de mare succes, autor de cărți și prezentator TV, Teo de la Teo`s Kitchen ne arată că pasiunea pentru arta culinară poate fi o șansă pentru oricine perseverează.

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste din grâu dur tricolore Vară Băneasa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • ceapă marealbă
  • 150g ton din conservă
  • doi dovlecei mici
  • condimente – câte o linguriță din fiecare: sare, piper, oregano, busuioc, usturoi
  • 250g roșii
  • 320g penne rigate tricolore Băneasa
  • linguriță sare
  • pentru servire: ulei de măsline, fulgi de parmezan

Mod de preparare

Paste cu ton și dovlecei – sau cum să ai o cină de vara sățioasă și delicioasă în mai puțin de 20 de minute! Dovleceii și roșiile sunt în plin sezon deci e momentul perfect să ne bucurăm de ele în rețete simple, cu puține ingrediente, dar foarte calitative. Puteți transformă foarte ușor rețeta de paste cu ton și dovlecei într-o rețeta de post înlocuind tonul cu boabe de năut sau mazăre!

Puteți folosi orice soi de dovlecel! Dovlecelul nu trebuie să stea prea mult pe foc, pentru a rămâne crocant. De altfel, dovlecelul se poate consumă fără probleme și crud.

La capitolul ton, eu folosesc mereu ton în saramură / apă, este o modalitate ideală de a “economisi” calorii. Alegeți pe cât se poate ton la borcan versus ton în conservă.

La capitolul paste am mers pe varianta câștigătoare, paștele mele preferate de la Paste Băneasa. Indiferent că vorbim de paste cu ou sau paste din grâu dur pastele Băneasa sunt preferatele mele. De dată această am ales pastele tricolore, pe care le adoră și copiii!

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Penne Rigate Tricolore Băneasa 500g!

Pasul 1

Punem la fiert 3l de apă cu o linguriță de sare. Când apă începe  fiarbă, adăugăm pasteleși le lăsăm fiarbă 8-9 minute.

Pasul 2

Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sosÎntr-o cratiță încăpătoare călim o ceapă medie în două linguri de ulei de măslineCând ceapă devine translucidăadăugăm tonul foarte bine scurs. Îl călim alături de ceapă un minut apoi adăugăm dovleceii tăiați în felii subțiri. Punem și condimentele și roșiile tăiate felii. Lăsăm sosul  fiarbă cât timp fierb pastele. Dovleceii și roșiile vor lasă suficientă zeamă pentru sos.

Pasul 3

Când roșiile sunt moi, tragem de pe foc și adăugăm pastele scurse din apă în care au fiert. Nu clătim pastele sub jet de apă rece înainte de a le adaugă peste sos. Amestecăm foarte bine și servim pastele fierbinți stropite cu puțin ulei de măsline și fulgi de parmezan.

Rețeta de paste cu ton și dovlecei este gata și va promit că toată familia va fi încântată. Să va fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta