Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru servire:
Paste cu ton și dovlecei – sau cum să ai o cină de vara sățioasă și delicioasă în mai puțin de 20 de minute! Dovleceii și roșiile sunt în plin sezon deci e momentul perfect să ne bucurăm de ele în rețete simple, cu puține ingrediente, dar foarte calitative. Puteți transformă foarte ușor rețeta de paste cu ton și dovlecei într-o rețeta de post înlocuind tonul cu boabe de năut sau mazăre!
Puteți folosi orice soi de dovlecel! Dovlecelul nu trebuie să stea prea mult pe foc, pentru a rămâne crocant. De altfel, dovlecelul se poate consumă fără probleme și crud.
La capitolul ton, eu folosesc mereu ton în saramură / apă, este o modalitate ideală de a “economisi” calorii. Alegeți pe cât se poate ton la borcan versus ton în conservă.
La capitolul paste am mers pe varianta câștigătoare, paștele mele preferate de la Paste Băneasa. Indiferent că vorbim de paste cu ou sau paste din grâu dur pastele Băneasa sunt preferatele mele. De dată această am ales pastele tricolore, pe care le adoră și copiii!
VEDETA REȚETEI
Punem la fiert 3l de apă cu o linguriță de sare. Când apă începe să fiarbă, adăugăm pastele, și le lăsăm să fiarbă 8-9 minute.
Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sos. Într-o cratiță încăpătoare călim o ceapă medie în două linguri de ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă, adăugăm tonul foarte bine scurs.
Îl călim alături de ceapă un minut apoi adăugăm dovleceii tăiați în felii subțiri. Punem și condimentele și roșiile tăiate felii. Lăsăm sosul să fiarbă cât timp fierb pastele. Dovleceii și roșiile vor lăsa suficientă zeamă pentru sos.
Când roșiile sunt moi, tragem de pe foc și adăugăm pastele scurse din apă în care au fiert. Nu clătim pastele sub jet de apă rece înainte de a le adaugă peste sos.
Amestecăm foarte bine și servim pastele fierbinți stropite cu puțin ulei de măsline și fulgi de parmezan.
Rețeta de paste cu ton și dovlecei este gata și vă promit că toată familia va fi încântată. Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!