Paste cu ton și dovlecei

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste din grâu dur tricolore Vară Băneasa

Ingrediente

  • 320g penne rigate tricolore Băneasa
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o ceapă mare, albă
  • 150g ton din conservă
  • doi dovlecei mici
  • condimente – câte o linguriță din fiecare: sare, piper, oregano, busuioc, usturoi
  • 250g roșii
  • o linguriță sare

 

Pentru servire:

  • ulei de măsline, fulgi de parmezan

Mod de preparare

Paste cu ton și dovlecei – sau cum să ai o cină de vara sățioasă și delicioasă în mai puțin de 20 de minute! Dovleceii și roșiile sunt în plin sezon deci e momentul perfect să ne bucurăm de ele în rețete simple, cu puține ingrediente, dar foarte calitative. Puteți transformă foarte ușor rețeta de paste cu ton și dovlecei într-o rețeta de post înlocuind tonul cu boabe de năut sau mazăre!

Puteți folosi orice soi de dovlecel! Dovlecelul nu trebuie să stea prea mult pe foc, pentru a rămâne crocant. De altfel, dovlecelul se poate consumă fără probleme și crud.

La capitolul ton, eu folosesc mereu ton în saramură / apă, este o modalitate ideală de a “economisi” calorii. Alegeți pe cât se poate ton la borcan versus ton în conservă.

La capitolul paste am mers pe varianta câștigătoare, paștele mele preferate de la Paste Băneasa. Indiferent că vorbim de paste cu ou sau paste din grâu dur pastele Băneasa sunt preferatele mele. De dată această am ales pastele tricolore, pe care le adoră și copiii!

Pasul 1

Punem la fiert 3l de apă cu o linguriță de sare. Când apă începe să fiarbă, adăugăm pastele, și le lăsăm să fiarbă 8-9 minute.

Pasul 2

Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sos. Într-o cratiță încăpătoare călim o ceapă medie în două linguri de ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă, adăugăm tonul foarte bine scurs.

Îl călim alături de ceapă un minut apoi adăugăm dovleceii tăiați în felii subțiri. Punem și condimentele și roșiile tăiate felii. Lăsăm sosul să fiarbă cât timp fierb pastele. Dovleceii și roșiile vor lăsa suficientă zeamă pentru sos.

Pasul 3

Când roșiile sunt moi, tragem de pe foc și adăugăm pastele scurse din apă în care au fiert. Nu clătim pastele sub jet de apă rece înainte de a le adaugă peste sos.

Amestecăm foarte bine și servim pastele fierbinți stropite cu puțin ulei de măsline și fulgi de parmezan.

Rețeta de paste cu ton și dovlecei este gata și vă promit că toată familia va fi încântată. Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

6

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2