Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Azi pregătim împreună o rețeta ideală pentru vară – Salată de paste în stil mediteranean!
Este foarte colorată, super sățioasă, plină de legume și arome, legate de un dressing cremos, pe bază de ulei de măsline și parmezan. La capitolul paste, am folosit farfalle cu ou de la Paste Băneasa. Farfalle sau fundițe/fluturași sunt paste ideale pentru salate, iar pentru pastele cu ou Băneasa, se folosesc ouă lichide, care dau o aromă și o culoare minunată!
Salata de paste în stil mediteranean se pregătește în mai puțin de 30 de minute și poate fi o garnitură excelentă alături de un grătar, dar și o masă în sine. Pentru că se păstrează foarte bine câteva zile la frigider, este ideală și pentru cei care își planifică mesele în avans, astfel ai ceva bun și sănătos la îndemână, pentru prânzul de la birou sau cină în familie.
Punem la fiert, într-o oală încăpătoare, 4 litri de apă cu o linguriță de sare. Când apă clocotește, adăugăm pastele și le fierbem conform timpului indicat pe ambalaj.
Cât pastele fierb, ne ocupăm de legume: scurgem fasolea din conservă și o limpezim foarte bine cu apă, urmând să tăiem ceapa, roșiile uscate și ardeii mărunt, tăiem salata grosier.
Pentru dressing, amestecăm cu blenderul sau mixerul ulei, oțet, parmezan, sare, piper, usturoi granulat, muștar, miere, oregano. Le amestecăm până avem o emulsie, un sos omogen și cremos.
Scurgem pastele, adăugăm legumele, mozzarella, dressing-ul și pătrunjelul tocat mărunt. Dăm salata la rece până în momentul servirii.
Să vă fie de cel mai bine și sper ca rețeta de salată de paste în stil mediteranean să fie pe gustul vostru!
Poftă bună!