Paste puttanesca

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g paste din grâu dur Băneasa
  • 3 căței usturoi
  • 50ml ulei de măsline
  • ½ linguriță fulgi ardei iute
  • 3 fileuri anșoa din conservă
  • 1 linguriță capere murate
  • 70g măsline Kalamata
  • 600g roșii din conservă
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Paste puttanesca sunt paste spaghetti cu măsline, capere și anșoa într-un sos de roșii delicios, presărate cu pătrunjel proaspăt.

Denumirea acestor paste vine de la sosul specific, care are la bază mai multe povești amuzante 🙂

Una dintre povești ar fi că sosul își are originile în bordelurile din trecut din zona Napoli unde doamnele de companie și-ar fi hrănit clienții cu o astfel de mâncare. Sunt și alte povești referitoare la aceste paste, însă eu zic să ne oprim aici cu poveștile și să discutăm despre rețetă 🙂

În general, acest fel de mâncare se face cu paste lungi spaghetti, însă nu greșiți dacă folosiți și alt fel de paste. Sosul este cel care contează cel mai mult! La aceste paste veți observa că am folosit ingrediente mai puțin obișnuite precum anșoa din conservă, capere și măsline.

Vă asigur că nu veți simți gust sau miros de pește în acest sos! Anșoa este doar pentru a potența gustul sosului!

Pasul 1

Pregătiți sosul: într-o tigaie încingeți uleiul de măsline. Adăugați usturoiul tocat felii subțiri și amestecați câteva secunde până ce usturoiul devine ușor auriu și capătă miros plăcut. Adăugați caperele, măslinele și fulgii de ardei, sotați rapid.

Pasul 2

Desfaceți conservă de anșoa, luați 3 fileuri și puneți-le în sosul din tigaie. Cu ajutorul unei spatule zdrobiți bine fileurile până ce se dezintegrează și devin ca o pastă. Amestecați totul bine, apoi adăugați roșiile din conservă.

Zdrobiți bine roșiile, condimentați cu sare și piper. Lăsăți totul să fiarbă la foc mic până pregătiți pastele.

Pasul 3

Fierbeți pastele: Într-o oală încăpătoare turnați apă și puneți 2 lingurițe de sare, aduceți la punctul de fierbere. Când apa a dat în clocot, adăugați pastele și amestecați pentru ca pastele să fie complet acoperite de apă.

Lăsăți să fiarbă până ce pastele devin al dente, aproximativ 7 minute.

Scoateti pastele din oală și adăugați-le în tigaie peste sos.

Pasul 4

Amestecați totul bine pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă bine.

Puneți pastele pe o farfurie împreună cu sos, capere și măsline.

La final presărați pătrunjel proaspăt.

Serviți imediat alături de un pahar de vin alb.

Sunt delicioase!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

paste-cu-sos-cremos-de-ardei-2
Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

2