Salată cu paste și piersici

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 100g paste farfalle Băneasa
  • 100g salată rucola
  • 2 piersici nectarine
  • 50g mozzarella baby
  • 30g fistic tocat
  • 1 linguriță cremă de oțet balsamic
  • Busuioc proaspăt

Pentru dressing:

  • 50ml ulei de măsline
  • 1 linguriță amestec ierburi de Provence uscate
  • Sucul de la ½ lămâie
  • Sare și piper

Mod de preparare

Salata cu paste și piersici este un fel de mâncare ușor, cu arome de vară, cu piersici la grătar și dressing aromat.

Întotdeauna mi-au plăcut salatele, fie că au fost mai simple sau mai bogate. Mereu mi-am dorit să le combin cu diferite ingrediente, astfel încât să fie nutritive și sățioase, dar și plăcute la privire și neapărat foarte gustoase!

Vara aceasta descoperim gusturi elementare prin combinații surprinzătoare! Cu ocazia lansării celui mai nou film Disney și Pixar, Elementar, prietenii de la Băneasa m-au provocat să creez un fel de mâncare surprinzător!

Salata mea de astăzi este una simplă, dar de mare efect, mai ales că ea conține piersici la grătar. Ca să fie puțin mai sățioasă, am ales pastele fundițe de la Băneasa pe care le-am fiert al dente.

Pasul 1

Puneți pe foc o oală mare cu apă și o lingură de sare. Când apa a dat în clocot, adăugați pastele și amestecați bine. Lăsăți să fiarbă pentru 5 minute până ce pastele sunt al dente.

Scurgeți pastele de apă, treceți-le printr-un jet de apă rece, după care stropiți-le cu puțin ulei de măsline. Lăsați-le deoparte.

Pasul 2

Pregătiți dressing-ul: într-un bol amestecați uleiul de măsline împreună cu ierburile uscate și sucul de lămâie. Condimentați cu sare și piper.

Lăsați deoparte.

Pasul 3

Pregătiți piersicile: puneți pe foc un grătar la încins. Tăiați piersicile în felii așezați-le pe o farfurie, condimentati-le cu sare, piper și stropiți-le cu puțin ulei de măsline.

Când grătarul s-a încins, așezați feliile de piersici condimentate pe grătar, gătiți 2-3 minute pe fiecare parte.

Pasul 4

Pregătiți salata: într-o farfurie mare așezați salata rucola, peste ea turnați 2 linguri de dressing și amestecați bine. Peste salata condimentată adăugați pastele, biluțele de mozzarella, apoi piersicile.

La final presărați fistic tocat și busuioc proaspăt. Stropiți salata cu restul de dressing. Din loc în loc puneți mici picături de cremă de oțet balsamic.

Este o salată perfectă pentru vară, se pregătește rapid și este foarte colorată!

Un mod ideal de a încorpora și fructele în salatele nutritive!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...