Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Ciorbă de iarnă cu fidea
De ce spun Italiano-americană? Pentru că deși rețeta a pornit din Italia, ca o mâncare țărănească, plină de legumele pe care țăranii le aveau la îndemână, a fost “transportată” de imigranți în State și adaptată la ingredientele și bucătăria locală, fără însă a-și pierde din arome. Singura “regulă” a rețetei? Să folosim paste și fasole. În rest? Rețetele variază foarte mult de la o regiune la alta, atât în Italia cât și în America. La fel de mult variază și consistența, de la o supă foarte subțire până la una deasă, ca o tocană mai degrabă decât o ciorbă.
De la tăieței cu lapte și până la supa de găină, fideaua scurtă cu 8 ouă și-a făcut intrarea în Teo’s Kitchen acum câteva luni și…nu a mai plecat! În general îmi plac foarte mult pastele cu ou și în special gama de paste cu 8 ouă de la Băneasa. Pentru că sunt pastele care au gustul și textura tăiețeilor de casă făcuți de Buni Sia de când mă știu. În plus, vin într-o gamăa foarte variată, de la fidea cuiburi până la tăieței de grosime medie și tăieței lați și până la fideaua scurtă cu 8 ouă pe care o folosim azi ♥
Într-o oală mare (4-5 litri) încingem o lingură ulei de măsline și prăjim carnea tocata până este rumenită. Rupem bucățile de carne cât mai bine cu lingură de lemn. Când e gata carnea, o scoatem din oală și o lăsăm deoparte.
Încingem încă 2 linguri ulei de măsline, călim ceapa, morcovii, țelina și usturoiul trecut prin presă, până legumele încep să se înmoaie. Adăugăm roșiile cubulețe, passata, supa de pui/legume, sare, piper, ierburile aromatice. Fierbem totul până legumele sunt fierte.
Seaparat, fierbem fideaua urmărind instrucțiunile de pe ambalaj. Când legumele sunt fierte, punem în oală carnea tocata prăjită, fideaua, pătrunjelul. Potrivim la gust de sare și piper și mai dăm un clocot. În funcție de cât de lungă/deasă doriți să fie ciorba, mai puteți adăuga apă sau supă de pui.
Ciorbă de iarnă cu fidea este o mâncare excelentă pentru zilele de iarnă și, vă asigur, întreaga familie o va IUBI ♥
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!