Ciorbă de iarnă cu fidea

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 150g fidea scurta cu 8 oua Paste Băneasa
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400g carne tocata de vită
  • 2 cepe albe medii
  • 3 morcovi tăiați cubulete
  • 1 jumatate telina taiate cubulețe
  • 4-5 căței usturoi
  • 700ml passata de roșii
  • 400g roșii cubulețe în suc propriu
  • 2 litri supă de pui/legume
  • o conservă (350g) fasole albă
  • o conservă (350g) fasole roșie
  • câte o linguriță: oregano, busuioc, rozmarin, maghiran
  • sare și piper după gust
  • o legatură pătrunjel verde

Mod de preparare

De ce spun Italiano-americană? Pentru că deși rețeta a pornit din Italia, ca o mâncare țărănească, plină de legumele pe care țăranii le aveau la îndemână, a fost “transportată” de imigranți în State și adaptată la ingredientele și bucătăria locală, fără însă a-și pierde din arome. Singura “regulă” a rețetei? Să folosim paste și fasole. În rest? Rețetele variază foarte mult de la o regiune la alta, atât în Italia cât și în America. La fel de mult variază și consistența, de la o supă foarte subțire până la una deasă, ca o tocană mai degrabă decât o ciorbă.

De la tăieței cu lapte și până la supa de găină, fideaua scurtă cu 8 ouă și-a făcut intrarea în Teo’s Kitchen acum câteva luni și…nu a mai plecat! În general îmi plac foarte mult pastele cu ou și în special gama de paste cu 8 ouă de la Băneasa. Pentru că sunt pastele care au gustul și textura tăiețeilor de casă făcuți de Buni Sia de când mă știu. În plus, vin într-o gamăa foarte variată, de la fidea cuiburi până la tăieței de grosime medie și tăieței lați și până la fideaua scurtă cu 8 ouă pe care o folosim azi ♥

Pasul 1

Într-o oală mare (4-5 litri) încingem o lingură ulei de măsline și prăjim carnea tocata până este rumenită. Rupem bucățile de carne cât mai bine cu lingură de lemn. Când e gata carnea, o scoatem din oală și o lăsăm deoparte.

Pasul 2

Încingem încă 2 linguri ulei de măsline, călim ceapa, morcovii, țelina și usturoiul trecut prin presă, până legumele încep să se înmoaie. Adăugăm roșiile cubulețe, passata, supa de pui/legume, sare, piper, ierburile aromatice. Fierbem totul până legumele sunt fierte.

Pasul 3

Seaparat, fierbem fideaua urmărind instrucțiunile de pe ambalaj. Când legumele sunt fierte, punem în oală carnea tocata prăjită, fideaua, pătrunjelul. Potrivim la gust de sare și piper și mai dăm un clocot. În funcție de cât de lungă/deasă doriți să fie ciorba, mai puteți adăuga apă sau supă de pui.

Ciorbă de iarnă cu fidea este o mâncare excelentă pentru zilele de iarnă și, vă asigur, întreaga familie o va IUBI ♥

Poftă bună!

Ciorbă de iarnă cu fidea – o rețetă pe care o iubește toată familia!

  • Este o mâncare foarte gustoasă și da, în caz că nu s-a înțeles până acum, FOARTE aromată! Deși are ingrediente simple, pe care le avem mereu la îndemână în cămară, combinația lor este una delicioasă, iar ierburile aromatice folosite din abudență? Pfffffff, chiar oferă un gust deosebit!
  • Deși noi îi spunem ciorbă, Luca îi spune “tocăniță”. Este o ciorbă foarte deasă, foarte sățioasă, ca o tocăniță! Asta o face o masă principală excelentă, plină de nutrienți, legume, proteine și carbohidrați. O masă ultra-complexă care ne oferă tot ce avem nevoie pentru sezonul rece;
  • Acuma…ce fel de ardeleni am mai fi noi dacă nu am pune și o lingură bună de smântână în ciorbă? Așa că da, o puteți servi cu smântână, este super-bună! Și da, cu o ceapă roșie alături, frecată cu puțină sare și numai un strop de oțet? Și mai bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...