Bougatsa rapidă

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

4

Griș de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g griș Băneasa
  • 12 foi subțiri de plăcintă
  • 100g unt topit și răcit

Pentru cremă:

  • 1 litru lapte
  • 150g zahăr
  • Coajă de la 1 lămâie
  • 1 vârf cuțit sare
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe pastă de vanilie (sau zahăr vanilat)
  • 100g unt

Pentru finisat:

  • Zahăr pudră
  • 1 linguriță scorțișoară pudră

Mod de preparare

Bougatsa rapidă cu foi subțiri de plăcintă, cremă de griș și vanilie, pudrată cu zahăr și scorțișoară. Un desert grecesc rapid foarte ușor de pregătit. Deja mi-e dor de vară și de zilele de concediu din Grecia, așa că azi am pregătit o plăcintă care să îmi mai aline dorul.

În Grecia plăcinta aceasta este pregătită cu foi subțiri pregătite în casă, însă există și varianta rapidă, poți folosi și foile subțiri pentru plăcintă. Combinația de foi subțiri și cremă de griș este divină!

Promit că într-o zi va urma și o postare cu plăcintă grecească originală, cu foi de casă făcute de mine. Dar până atunci să vă spun despre cremă: are ingrediente puține, se pregătește foarte ușor și rezistă bine la copt. Pentru cremă, eu am folosit grișul de la Băneasa, un griș cu o granulație fină și perfect pentru acest tip de cremă!

Pasul 1

Mai întâi pregătiți crema: într-o cratiță puneți laptele împreună cu zahărul și coajă de lămâie și sarea. Aduceți la punctul de fierbere și apoi adăugați grișul amestecând încontinuu cu telul.

Fierbeți crema până se îngroașă având grijă să nu se prindă de fundul oalei. Dați cratița deoparte, adăugați zahărul vanilat și untul. Amestecați bine și lăsăți deoparte sa se răcorească. După 10 minute adăugați și ouăle, amestecați din nou bine.

Pasul 2

Montați Bougatsa: luați o primă foaie, ungeți-o cu unt topit, ungeți cu unt și a doua și a treia foaie. Împărțiți crema în 4 părți egale pentru fiecare plăcintă pe care o veți face. puneți o parte din cremă în mijlocul foilor de plăcintă. Aduceți o latură mai lungă spre mijloc, ungeți cu unt apoi și cealaltă latură, ungeți din nou cu unt. Apoi aduceți capetele la mijloc, ca și cum ați închide un plic. Ungeți din nou cu unt.

Pasul 3

Așezați plăcinta cu partea de sus în jos pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Ungeți cu unt și partea de deasupra. Repetați cu celelalte ingrediente pentru a forma restul de 3 plăcinte.

Dacă nu consumați toate plăcintele deodată, puteți să le formați și să le congelați așa deja formate, în stare crudă. În momentul în care doriți să le consumați, puteți să le scoateți din congelator și să le puneți la copt.

Pasul 4

Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Dați plăcintele la cuptorul încins pentru aproximativ 20 de minute până ce devin rumene. Pe deasupra pudrați zahăr pudră și scorțișoară. Bougatsa rapidă este foarte bună și caldă și rece, dar personal îmi place mai mult să o consum cât este caldă.

Enjoy!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

5