Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru cremă:
Pentru finisat:
Bougatsa rapidă cu foi subțiri de plăcintă, cremă de griș și vanilie, pudrată cu zahăr și scorțișoară. Un desert grecesc rapid foarte ușor de pregătit. Deja mi-e dor de vară și de zilele de concediu din Grecia, așa că azi am pregătit o plăcintă care să îmi mai aline dorul.
În Grecia plăcinta aceasta este pregătită cu foi subțiri pregătite în casă, însă există și varianta rapidă, poți folosi și foile subțiri pentru plăcintă. Combinația de foi subțiri și cremă de griș este divină!
Promit că într-o zi va urma și o postare cu plăcintă grecească originală, cu foi de casă făcute de mine. Dar până atunci să vă spun despre cremă: are ingrediente puține, se pregătește foarte ușor și rezistă bine la copt. Pentru cremă, eu am folosit grișul de la Băneasa, un griș cu o granulație fină și perfect pentru acest tip de cremă!
VEDETA REȚETEI
Mai întâi pregătiți crema: într-o cratiță puneți laptele împreună cu zahărul și coajă de lămâie și sarea. Aduceți la punctul de fierbere și apoi adăugați grișul amestecând încontinuu cu telul.
Fierbeți crema până se îngroașă având grijă să nu se prindă de fundul oalei. Dați cratița deoparte, adăugați zahărul vanilat și untul. Amestecați bine și lăsăți deoparte sa se răcorească. După 10 minute adăugați și ouăle, amestecați din nou bine.
Montați Bougatsa: luați o primă foaie, ungeți-o cu unt topit, ungeți cu unt și a doua și a treia foaie. Împărțiți crema în 4 părți egale pentru fiecare plăcintă pe care o veți face. puneți o parte din cremă în mijlocul foilor de plăcintă. Aduceți o latură mai lungă spre mijloc, ungeți cu unt apoi și cealaltă latură, ungeți din nou cu unt. Apoi aduceți capetele la mijloc, ca și cum ați închide un plic. Ungeți din nou cu unt.
Așezați plăcinta cu partea de sus în jos pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Ungeți cu unt și partea de deasupra. Repetați cu celelalte ingrediente pentru a forma restul de 3 plăcinte.
Dacă nu consumați toate plăcintele deodată, puteți să le formați și să le congelați așa deja formate, în stare crudă. În momentul în care doriți să le consumați, puteți să le scoateți din congelator și să le puneți la copt.
Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Dați plăcintele la cuptorul încins pentru aproximativ 20 de minute până ce devin rumene. Pe deasupra pudrați zahăr pudră și scorțișoară. Bougatsa rapidă este foarte bună și caldă și rece, dar personal îmi place mai mult să o consum cât este caldă.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!