Paste de post cu cartof dulce

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste din grâu dur integrale All season Băneasa

Ingrediente

  • 320g spaghetti integrale Băneasa
  • 2 cartofi dulci tăiați cubulețe
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 3 linguri năut
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • condimente
  • cimbru proaspăt

Mod de preparare

Pentru rețeta de Paste de post cu sos de cartof dulce folosim pastele din grâu dur de la Băneasa. Sunt pastele pe care le folosesc de câțiva ani buni și în care am mereu încredere. Le găsim în diverse variante, de la paste scurte la spaghetti și, desigur, în varianta de paste integrale. Sunt paste din 100% grâu dur și au un gust deosebit.

Pastele se fierb întotdeaua urmărind timpul de fierbere indicat pe ambalaj, pentru fiecare tip de paste în parte. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apă. Adăugăm sare în apă și punem pastele numai când apă da în clocot. De atunci numărăm minutele de fierbere.

Pentru pastele cu sod cald, nu le clătim niciodată cu apă rece. Dimpotrivă, le adăugăm din apa în care au fiert direct în sos. Amidonul de pe paste ajută ca sosul să se lege mai bine de ele. Apa în care au fiert pastele poate fi folosită pentru a îngroșa sau subția sosul. În cazul salatelor din paste, clătim foarte bine pastele cu apă rece și le lăsăm să se scurgă foarte bine înainte de a adăuga dressingul și restul de ingrediente.

Pasul 1

Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius și pregătim o tavă de copt.

Pasul 2

În tavă așezăm cartofii, ceapa și năutul. Turnăm uleiul de măsline și adăugăm condimentele. Amestecăm cu o spatulă și dăm tava la cuptor până cartofii sunt moi.

Pasul 3

Cartofii sunt gata când furculița intră foarte ușor în ei. După ce legumele sunt coapte, scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcorească totul 3-4 minute.

Pasul 4

Între timp punem la fiert o oală cu apă și sare și fierbem pastele din grâu dur Băneasa al dente, urmând timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

Pasul 5

Transferăm legumele într-un blender și mixăm câteva secunde astfel încât să avem un sos, însă nu foarte fin. Pentru a subția sosul, putem folosi ulei de măsline sau apă în care au fiert pastele.

Amestecăm pastele scurse de apă cu sosul obținut.

Pastele cu sos de cartof dulce sunt gata, toată familia poate să vină la masă!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2