Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste de post cu cartof dulce
Pentru rețeta de Paste de post cu sos de cartof dulce folosim pastele din grâu dur de la Băneasa. Sunt pastele pe care le folosesc de câțiva ani buni și în care am mereu încredere. Le găsim în diverse variante, de la paste scurte la spaghetti și, desigur, în varianta de paste integrale. Sunt paste din 100% grâu dur și au un gust deosebit.
Pastele se fierb întotdeaua urmărind timpul de fierbere indicat pe ambalaj, pentru fiecare tip de paste în parte. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apă. Adăugăm sare în apă și punem pastele numai când apă da în clocot. De atunci numărăm minutele de fierbere.
Pentru pastele cu sod cald, nu le clătim niciodată cu apă rece. Dimpotrivă, le adăugăm din apa în care au fiert direct în sos. Amidonul de pe paste ajută ca sosul să se lege mai bine de ele. Apa în care au fiert pastele poate fi folosită pentru a îngroșa sau subția sosul. În cazul salatelor din paste, clătim foarte bine pastele cu apă rece și le lăsăm să se scurgă foarte bine înainte de a adăuga dressingul și restul de ingrediente.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius și pregătim o tavă de copt.
În tavă așezăm cartofii, ceapa și năutul. Turnăm uleiul de măsline și adăugăm condimentele. Amestecăm cu o spatulă și dăm tava la cuptor până cartofii sunt moi.
Cartofii sunt gata când furculița intră foarte ușor în ei. După ce legumele sunt coapte, scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcorească totul 3-4 minute.
Între timp punem la fiert o oală cu apă și sare și fierbem pastele din grâu dur Băneasa al dente, urmând timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Transferăm legumele într-un blender și mixăm câteva secunde astfel încât să avem un sos, însă nu foarte fin. Pentru a subția sosul, putem folosi ulei de măsline sau apă în care au fiert pastele.
Amestecăm pastele scurse de apă cu sosul obținut.
Pastele cu sos de cartof dulce sunt gata, toată familia poate să vină la masă!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!