Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Rulouri cu scorțișoară și mere, o rețetă de iarnă pe care nu aveți voie să o ratați! Combinația mere+scorțișoară este întodeauna câștigătoare! O iubim cu toții încă din copilărie când TOATE (da da, chiar sunt sigură că toate) bunicile și mamele noastre o pregăteau!
În rețeta de Rulouri cu scorțișoară și mere avem însă mai multe combinații câștigătoare, iar rezultatul este spectaculos. O tavă nu va fi de ajuns pentru masa de Crăciun, vă garantez!
Mere tăiate cubulețe + un amestec delicios de unt, zahăr brun, scorțișoară și cuișoare. Ceva mai delicios? Greu de găsit!
Cel mai pufos aluat de cozonac cu putință! Se pregătește foarte ușor cu mixerul sau cu mâna. Folosim drojdie uscată, timpul de dospire nu este foarte mare, se coace perfect!
O glazură de zahăr care leagă rulourile și le transformă în desertul suprem.
Rulourile cu scorțișoară și mere sunt alternative perfectă a rețetei clasice de cozonac!
Dacă nu vă place combinația de mere și scorțișoară, puteți umple rulourile cu nucă, cacao, rahat, la fel ca și în cazul cozonacului clasic.
Într-un vas amestecăm laptele călduț, zahărul și drojdia, până drojdia este dizolvată. Lăsăm 10-15 minute într-un loc călduț. Dacă drojdia nu face spumă, o luăm de la capăt, înseamnă că aluatul nu va crește.
În bolul mixerului punem ouăle și untul topit și răcit. Amestecăm. Adăugăm 600g făină Delizia 000 pentru patiserie. Frământăm până avem un aluat suplu, elastic, foarte bine legat.
Puteți da merele pe răzătoare. Puteți adăuga în compoziția de mere și gutui date pe răzătoare sau dovleac.
Mutăm aluatul pe planșeta pudrată cu făină, îl mai frâmântâm 1 minut de mână, apoi formăm o bilă de aluat. Așezăm bila într-un vas curat, acoperim vasul cu un prosop sau cu folie alimentară. Lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.
Cât aluatul stă la dospit, pregătim umplutura. Amestecăm untul moale, zahărul brun, scorțișoara, sarea. Tăiem merele cubulețe și le stropim cu puțină zeamă de lămâie, ca să nu oxideze.
Pe masa pudrată cu făină, răsturnăm aluatul. Îl întindem într-o foaie de 3×45 cm. Ungem aluatul cu amestecul de zahăr și scorțișoară. Punem deasupra merele și le apăsăm ușor în aluat. Rulăm foarte strâns.
Tăiem aluatul în fâșii de 4-5 cm grosime. În total, ies cca 15 rulouri, pe care le așezăm în tava unsă cu unt, lăsând spațiu între ele. Lăsăm din nou la dospit, până rulourile își dublează volumul.
Dăm tava cu rulouri cu scorțișoară și mere la cuptorul încins la 180°C. Coacem 30-35 minute până rulourile sunt rumenite. Acoperim apoi tava cu folie de aluminiu și coacem alte 25-30 minute sau până când rulourile trec testul scobitorii. Este important să acoperim tava cu folie de aluminiu, pentru ca rulourile să fie bine coapte la interior, fără a fi arse la suprafață.
Pregătim glazura din zahăr pudră și lapte. Turnăm glazura peste rulourile fierbinți.
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!