Rulouri cu scorțișoară și mere

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12

Făină de grâu Crăciun Delizia

Ingrediente

  • 600g făină Delizia 000 pentru patiserie
  • 250ml lapte
  • 150g zahăr
  • 14g (două pliculețe) drojdie uscată
  • 130g unt topit și răcit
  • 2 ouă mari
  • 3 mere mari, tăiate cubulețe
  • 100g unt moale
  • 100g zahăr brun
  • 2 linguri scorțișoară
  • ½ linguriță sare
  • 150g zahăr pudră vanilat
  • 20ml (2 lingurițe) lapte fierbinte
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Rulouri cu scorțișoară și mere, o rețetă de iarnă pe care nu aveți voie să o ratați! Combinația mere+scorțișoară este întodeauna câștigătoare! O iubim cu toții încă din copilărie când TOATE (da da, chiar sunt sigură că toate) bunicile și mamele noastre o pregăteau!

În rețeta de Rulouri cu scorțișoară și mere avem însă mai multe combinații câștigătoare, iar rezultatul este spectaculos. O tavă nu va fi de ajuns pentru masa de Crăciun, vă garantez!
Mere tăiate cubulețe + un amestec delicios de unt, zahăr brun, scorțișoară și cuișoare. Ceva mai delicios? Greu de găsit!

Cel mai pufos aluat de cozonac cu putință! Se pregătește foarte ușor cu mixerul sau cu mâna. Folosim drojdie uscată, timpul de dospire nu este foarte mare, se coace perfect!
O glazură de zahăr care leagă rulourile și le transformă în desertul suprem.
Rulourile cu scorțișoară și mere sunt alternative perfectă a rețetei clasice de cozonac!
Dacă nu vă place combinația de mere și scorțișoară, puteți umple rulourile cu nucă, cacao, rahat, la fel ca și în cazul cozonacului clasic.

Pasul 1

Într-un vas amestecăm laptele călduț, zahărul și drojdia, până drojdia este dizolvată. Lăsăm 10-15 minute într-un loc călduț. Dacă drojdia nu face spumă, o luăm de la capăt, înseamnă că aluatul nu va crește.

În bolul mixerului punem ouăle și untul topit și răcit. Amestecăm. Adăugăm 600g făină Delizia 000 pentru patiserie. Frământăm până avem un aluat suplu, elastic, foarte bine legat.

Puteți da merele pe răzătoare. Puteți adăuga în compoziția de mere și gutui date pe răzătoare sau dovleac.

Pasul 2

Mutăm aluatul pe planșeta pudrată cu făină, îl mai frâmântâm 1 minut de mână, apoi formăm o bilă de aluat. Așezăm bila într-un vas curat, acoperim vasul cu un prosop sau cu folie alimentară. Lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.

Cât aluatul stă la dospit, pregătim umplutura. Amestecăm untul moale, zahărul brun, scorțișoara, sarea. Tăiem merele cubulețe și le stropim cu puțină zeamă de lămâie, ca să nu oxideze.

Pasul 3

Pe masa pudrată cu făină, răsturnăm aluatul. Îl întindem într-o foaie de 3×45 cm. Ungem aluatul cu amestecul de zahăr și scorțișoară. Punem deasupra merele și le apăsăm ușor în aluat. Rulăm foarte strâns.

Tăiem aluatul în fâșii de 4-5 cm grosime. În total, ies cca 15 rulouri, pe care le așezăm în tava unsă cu unt, lăsând spațiu între ele. Lăsăm din nou la dospit, până rulourile își dublează volumul.

Pasul 4

Dăm tava cu rulouri cu scorțișoară și mere la cuptorul încins la 180°C. Coacem 30-35 minute până rulourile sunt rumenite. Acoperim apoi tava cu folie de aluminiu și coacem alte 25-30 minute sau până când rulourile trec testul scobitorii. Este important să acoperim tava cu folie de aluminiu, pentru ca rulourile să fie bine coapte la interior, fără a fi arse la suprafață.

Pregătim glazura din zahăr pudră și lapte. Turnăm glazura peste rulourile fierbinți.

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

14