Fursecuri fragede de casă

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

16

Făină de grâu All season Delizia

Ingrediente

  • 250g făină Delizia pentru patiserie
  • 200g unt moale, la temperatura camerei (unt de min 80% grăsime)
  • 100g zahăr tos
  • 2 gălbenușuri
  • o lingură coajă de lămâie
  • miezul de la o păstaie de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • bombonele colorate și ciocolată topită pentru decor

Mod de preparare

Încă de mic, Luca a avut o mare pasiune pentru fursecuri și biscuiți! Nici nu mă mir…cred că e o trăsătură de familie! Și cum ar putea fi altfel, când am crescut într-o casă în care Mama Lucia și Buni Sia găteau bunătățuri zi de zi? Mama se ocupă de obicei de prăjitura de duminică, prăjitură cu cremă, una dintre multele rețete din caietul ei, început în ’79 când s-a căsătorit cu tata 😊 Buni Sia în schimb, se ocupă de biscuiți, fursecuri și tot ce însemna aluat dospit (plăcinte, gogoși, brânzoici etc).

Rețeta de Fursecuri fragede de casă este una pe care am adaptat-o din caietul lui Buni. De ce spun că am adaptat-o? Pentru că în caietul ei, nu există prea multe rețete în care să fie trecute exact cantitățile folosite. Făina este “cât cuprinde”, “după ochi”, “cât ia aluatul”. În general scrie doar “ouă”, nu și câte exact. Asta pentru că Buni este o gospodină desăvârșită, care “simte” aluatul la mână, știe dacă mai trebuie un pic de… sau un strop de…. Dar eu am cântărit frumușel ingredientele și am ajuns la un aluat perfect pentru a fi șprițat.

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180°C și tapetăm 2 tăvi mari cu hârtie de copt. Spumăm untul cu zahărul, 5-6 minute cu mixerul la viteză mare. Adăugăm coaja de lămâie, vanilia și gălbenușurile, continuăm să amestecăm.

La final adăugăm făina și praful de copt, amestecăm până la încorporare. Dăm aluatul 10 minute la rece înainte de a-l pune într-un poș cu vârf stea.

Pasul 2

Șprițăam biscuiții direct în tavă, pe hârtia de copt. Punem deasupra bombonele colorate. Coacem 12-14 minute sau până fursecurile sunt aurii. Când fursecurile sunt reci, le putem decora cu puțină ciocolată topită sau le putem pudra cu zahăr vanilat.

Fursecuri fragede de casă este o rețetă iubită în special de copii! Sunt atât de fragede încât se topesc în gură și sunt și mai delicioase alături de o cană de lapte rece sau de ciocolată caldă.

Să vă fie de cel mai bine!

Tot ce trebuie să știi despre rețetă:

  • Dacă, la fel că mamele și bunicile noastre, aveți o mașină de tocat carne care are forme speciale pentru biscuiți, să știți că rețeta aceasta este perfectă pentru așa ceva!
  • Dar dacă nu aveți o astfel de moștenire prețioasă, atunci puneți cu încredere aluatul într-un pos și modelați fursecurile direct în tavă, pe hârtie de copt. Sau să folosiți o presă specială pentru biscuiți.
  • Eu am ales să decorez furesecurile cu bombonele de zahăr, pentru a fi cât mai colorate pentru copiii care vin la colindat. Dar puteți pune câte un miez de nuca în mijlocul fiecărui fursec sau o cireașa confiată sau…o vinsina din vișinată, desigur!
  • Aluatul acesta stă foarte bine chiar și o lună în congelator, deci îl puteți pregăti din timp sau într-o cantitate mai mare, apoi îl împărțiți în punguțe și îl dați la congelator până aveți chef să coaceti o porție de fursecuri. Astfel, aveți mereu la îndemână fursecuri fragede de casă, pentru ceai, cafea și…pachețelul de la școală a celui mic sau gustarea voastră dulce.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

6