Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Încă de mic, Luca a avut o mare pasiune pentru fursecuri și biscuiți! Nici nu mă mir…cred că e o trăsătură de familie! Și cum ar putea fi altfel, când am crescut într-o casă în care Mama Lucia și Buni Sia găteau bunătățuri zi de zi? Mama se ocupă de obicei de prăjitura de duminică, prăjitură cu cremă, una dintre multele rețete din caietul ei, început în ’79 când s-a căsătorit cu tata 😊 Buni Sia în schimb, se ocupă de biscuiți, fursecuri și tot ce însemna aluat dospit (plăcinte, gogoși, brânzoici etc).
Rețeta de Fursecuri fragede de casă este una pe care am adaptat-o din caietul lui Buni. De ce spun că am adaptat-o? Pentru că în caietul ei, nu există prea multe rețete în care să fie trecute exact cantitățile folosite. Făina este “cât cuprinde”, “după ochi”, “cât ia aluatul”. În general scrie doar “ouă”, nu și câte exact. Asta pentru că Buni este o gospodină desăvârșită, care “simte” aluatul la mână, știe dacă mai trebuie un pic de… sau un strop de…. Dar eu am cântărit frumușel ingredientele și am ajuns la un aluat perfect pentru a fi șprițat.
Încingem cuptorul la 180°C și tapetăm 2 tăvi mari cu hârtie de copt. Spumăm untul cu zahărul, 5-6 minute cu mixerul la viteză mare. Adăugăm coaja de lămâie, vanilia și gălbenușurile, continuăm să amestecăm.
La final adăugăm făina și praful de copt, amestecăm până la încorporare. Dăm aluatul 10 minute la rece înainte de a-l pune într-un poș cu vârf stea.
Șprițăam biscuiții direct în tavă, pe hârtia de copt. Punem deasupra bombonele colorate. Coacem 12-14 minute sau până fursecurile sunt aurii. Când fursecurile sunt reci, le putem decora cu puțină ciocolată topită sau le putem pudra cu zahăr vanilat.
Fursecuri fragede de casă este o rețetă iubită în special de copii! Sunt atât de fragede încât se topesc în gură și sunt și mai delicioase alături de o cană de lapte rece sau de ciocolată caldă.
Să vă fie de cel mai bine!