Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acest tort de ciocolată în formă de inimioară este o rețetă inedită, extrem de simplu de preparat. Practic, într-un bol amestecăm ingredientele uscate, în altul cele lichide. Le turnăm apoi peste amestecul cu făină și GATA! În mai puțin de 10 minute, tortul este gata de dat la cuptor.
Dacă nu ai o formă de copt inimioară, poți coace tortul de ciocolată într-o formă rotundă cu diametrul de 20-22 cm sau o formă dreptunghiulară de 20x30cm, apoi decupezi inimioara sau pur și simplu transformi tortul într-o prăjitură delicioasă.
Într-un bol, amestecă ouăle, laptele, uleiul, aromele (vanilie și rom).
În alt bol amestecă ingredientele uscate: făina, cacao, praf de copt, zahăr. Creează o mică groapă în mijloc și toarnă amestecul de lapte. Mixează foarte bine, până ai o compoziție omogenă, lucioasă.
Toarnă compoziția într-o tavă în formă de inimă sau orice formă de tort cu diametrul de 20-22cm. Din loc în loc, pune câte o linguriță de caramel sărat. Dă tava la cuptorul încins la 180°C și coace blatul de tort cu ciocolată în formă de inimioară timp de 30-35 min sau până trece testul scobitorii.
Lasă tortul să se răcorească în tavă, apoi răstoarnă-l pe un platou și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.
Între timp, topește ciocolata albă la baie de abur, amestecând des. Adaugă și 2 linguri de ulei, care ajută glazura de ciocolată să fie mai lucioasă dar și să o poți tăia mai ușor fără să se crape.
Toarnă glazură peste blatul de tort cu ajutorul unui pos sau a unei pungi pe care o tai la un capăt. Las-o să se răcorească puțin și apoi decorează tortul în funcție de preferințe.