Tort de ciocolată în formă de inimioară

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

12

Făină de grâu Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 200g făină Băneasa 000
  • 50g cacao
  • 160g zahăr
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2 ouă mărimea L
  • 80ml ulei
  • 200ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță esență de rom
  • 6 lingurițe caramel sărat/cremă de ciocolată
  • 300g ciocolată albă
  • 1 lingură ulei
  • Fructe proaspete, fursecuri, decorațiuni de zahăr pentru decor

 

Mod de preparare

Acest tort de ciocolată în formă de inimioară este o rețetă inedită, extrem de simplu de preparat. Practic, într-un bol amestecăm ingredientele uscate, în altul cele lichide. Le turnăm apoi peste amestecul cu făină și GATA! În mai puțin de 10 minute, tortul este gata de dat la cuptor.

Dacă nu ai o formă de copt inimioară, poți coace tortul de ciocolată într-o formă rotundă cu diametrul de 20-22 cm sau o formă dreptunghiulară de 20x30cm, apoi decupezi inimioara sau pur și simplu transformi tortul într-o prăjitură delicioasă.

Pasul 1

Într-un bol, amestecă ouăle, laptele, uleiul, aromele (vanilie și rom).

Pasul 2

În alt bol amestecă ingredientele uscate: făina, cacao, praf de copt, zahăr. Creează o mică groapă în mijloc și toarnă amestecul de lapte. Mixează foarte bine, până ai o compoziție omogenă, lucioasă.

Pasul 3

Toarnă compoziția într-o tavă în formă de inimă sau orice formă de tort cu diametrul de 20-22cm. Din loc în loc, pune câte o linguriță de caramel sărat. Dă tava la cuptorul încins la 180°C și coace blatul de tort cu ciocolată în formă de inimioară timp de 30-35 min sau până trece testul scobitorii.

Lasă tortul să se răcorească în tavă, apoi răstoarnă-l pe un platou și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.

Pasul 4

Între timp, topește ciocolata albă la baie de abur, amestecând des. Adaugă și 2 linguri de ulei, care ajută glazura de ciocolată să fie mai lucioasă dar și să o poți tăia mai ușor fără să se crape.

Pasul 5

Toarnă glazură peste blatul de tort cu ajutorul unui pos sau a unei pungi pe care o tai la un capăt. Las-o să se răcorească puțin și apoi decorează tortul în funcție de preferințe.

LUCRURI INTERESANTE DESPRE TORTURI

  • Te-ai întrebat vreodată de ce tortul are formă rotundă? Chiar dacă în prezent regăsim torturi în diferite forme, forma clasică rotundă este cea care simbolizează ciclul natural al vieții, acesta fiind motivul pentru care se alege pentru a celebra cele mai importante momente ale vieții.
  • Poți folosi ciocolata amăruie care are un gust intens de cacao și o notă de amăreală care echilibrează dulceața.
  • Nu uita ca înainte să pui glazura pe blat, să te asiguri că blatul este complet răcit, deoarece căldură poate strica glazura.
  • Un blat de tort uscat poate fi cauzat de un cuptor prea fierbinte sau de un timp de coacere prea lung.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

6

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

25