Cheesecake rustic cu brânză de vaci

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Ingrediente pentru crustă:

  • 200g făină Băneasa 000
  • 100g zahăr
  • o linguriță de praf de copt
  • un ou
  • 100g unt
  • vanilie după gust

Ingrediente pentru cremă:

  • 1kg de brânză de vaci
  • 200g zahăr
  • 4 ouă
  • 100g făină Băneasa 000
  • coaja de la o lămâie sau ½ linguriță esență de vanilie
  • 200ml smântână
  • o linguriță extract de vanilie

 

Mod de preparare

Rețeta se pregătește foarte simplu și rapid, dar este foarte important să o lași la rece câteva ore înainte de servire, deci răbdarea este importantă!

Și încă ceva: poți folosi o tavă dreptunghiulară, de 25x35cm și apoi taie cheesecake-ul în cubulețe, exact ca pe o prăjitură.

Cheesecake rustic cu brânză de vaci este o rețetă foarte versatilă, pe care o poți adapta ușor în funcție de preferințele tale. Poți adăuga în compoziție fructe (afine, zmeură) sau stafide, nuci sau chiar cubulețe de ciocolată.

Pasul 1

Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă cu pereți detașabili de 25-28 cm. Într-un blender sau cu mâna amestecă ingredientele pentru crustă până obții un aluat omogen, bine legat.

Așează aluatul în tavă și apasă-l cu degetele pentru a forma un strat uniform. Coace timp de 10-12 minute sau până e ușor rumenit.

Pasul 2

Pentru cremă, amestecă toate ingredientele până obții o cremă fină, omogenă. Toarnă crema peste blat și coace-o 50-70 de minute sau până este aurie pe margini. Chiar dacă este încă moale la mijloc, ușor gelatinoasă, prăjitura se întărește pe măsură ce se răcește.

Pasul 3

Lasă cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-l la rece peste noapte. Ornează cu frișcă și fructe proaspete.

Rețeta de cheesecake rustic cu brânză de vaci este gata! Este atât de gustoasă încât va deveni una dintre preferatele tale!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Muffins cu lamaie (1)
Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12