Rulouri cu căpșune

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

12

Făină de grâu Paște Băneasa

Ingrediente

  • 180ml lapte călduț
  • 3 lingurițe drojdie uscată (un pliculeț)
  • 60g zahăr tos
  • 1 ou
  • 60g unt topit/ulei
  • 450g făină Băneasa 650
  • 500g căpșune
  • 50g zahăr
  • ½ linguriță esență vanilie
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 50ml sirop de arțar/miere

Mod de preparare

Rulouri cu căpșune – primăvară în tavă! Aceasta e prima descriere care îmi vine în minte când mă gândesc la rețeta de Rulouri cu căpșune – o rețetă rapidă, de primăvară, având în prim plan capșunii, vedeta primăverii!

Rețeta de rulouri cu căpșune este foarte ușor de adaptat în funcție de preferințele voastre, alegerea mea în materie de fructe au fost capșunii, dar puteți folosi orice fructe doriți, proaspete sau congelate sau gem/dulceață. Dacă folosiți fructe congelate, e foarte important să le lăsăți la decongelat, apoi le țineți într-o sită pentru a scurge lichidul în exces. La fructele congelate, recomandarea mea este să le amestecați cu zahăr, arome (vanilie, rom, coajă lămâie/portocală) și 2 linguri de amidon, care vor lega foarte fain compoziția.

În ceea ce privește rețete pentru aluatul de rulouri în sine, vă recomand să o salvați în colecția voastră! Este o rețetă care nu dă greș niciodată, este ideală pentru porții mici – 9-10 rulouri și poate fi foarte ușor dublată pentru o cantitate mai mare. Este o rețetă pe care o puteți folosi și pentru clasicele deja – Rulouri cu scorțișoară.

Pasul 1

Într-un bol, amestecăm laptele călduț, zahărul tos, drojdia. Lăsăm 10 minute să se odihnească.

Pasul 2

În robotul de bucătărie cernem făina. Turnăm amestecul de drojdie, adăugăm untul și oul. Frământăm, până avem un aluat omogen. Putem folosi și mixerul de mână, atașând paletele de frământare sau, desigur, putem frământa de mână.

Pasul 3

Frământăm până avem un aluat elastic și omogen. Formăm o bilă de aluat, o așezăm într-un bol uns cu puțin ulei, acoperim cu un prosop curat sau folie alimentară. Lăsăm la dospit 1 oră, într-un loc călduț și uscat.

Pasul 4

Între timp, tăiem capșunii cubulețe. Amestecăm cu zahăr, vanilie, scorțișoara. Încingem cuptorul la 180°C.

Pasul 5

Întindem aluatul într-un dreptunghi de 25×15 cm. Întindem umplutura de capșuni, rulșm, tșiem în 9-10 părți egale. Așezăm rulourile în tava unsă cu puțin unt/ulei/spray non stick. Lăsăm loc între rulouri. Le lăsăm să dospească alte 30 min, apoi dăm tava la cuptor. Pentru rulouri cu capșune frumos rumenite, le ungem cu puțin lapte sau ou bătut după primele 10 minute de coacere. Coacem rulouri 30-35 min la 180°C. La lăsăm să se răcorească puțin, apoi le stropim cu sirop de arțar sau miere.

Rețeta de rulouri cu căpșune este gata și vă promit că sunt pufoase și delicioase! Noi am dus tava afară și am împărțit-o cu vecinii. Rulourile au dispărut în câteva minute și toată lumea le-a iubit, cei mici în mod special, desigur!

Să vă fie de cel mai bine și, alături de Făina Băneasa, vă dorim o primăvară frumoasă!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12