Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Dacă vrei să pregătești o prăjitură specială pentru masa de Paște, atunci Prăjitura Boema este alegerea perfectă! Deși, la prima vedere, pare o prăjitură sofisticată și dificil de realizat, rețeta noastră este surprinzător de simplă și accesibilă.
Inspirată din rețetele clasice de cofetărie, această prăjitură îmbină un blat pufos de pandișpan cu cacao, bine însiropat, pentru o textură moale și aromată, cu o glazură fină de ganache de ciocolată și o cremă catifelată de ciocolată. Totul este desăvârșit de un generos moț de frișcă, care aduce un plus de prospețime și eleganță. Iar pentru un efect vizual spectaculos, poți adăuga deasupra și „cireașa de pe tort” – fie o cireșă confiată, fie un fruct proaspăt precum zmeura sau căpșuna.
Prăjitura Boema este dovada că deserturile rafinate pot fi, de asemenea, ușor de pregătit. Este ideală pentru ocazii festive, dar la fel de potrivită și pentru momentele în care vrei să-ți răsfeți familia cu ceva cu adevărat bun. Încearc-o și te vei convinge!
Separă ouăle, apoi, într-un bol, bate albușurile cu zahărul până se formează o bezea lucioasă. Adaugă vanilia și amestecă până când obții o bezea tare, în care granulele de zahăr nu se mai simt și care nu cade când întorci vasul. Separat, amestecă gălbenușurile cu uleiul, apoi adaugă-le peste albușuri și amestecă ușor.
Într-un alt vas, amestecă făina, cacaua și praful de copt. Pune compoziția rezultată peste bezea și încorporeaz-o cu ajutorul unei spatule.
Pregătește o tavă de 20x20cm, unsă cu spray non-stick sau tapetată cu hârtie de copt. Încinge cuptorul la 160°C cu ventilație, apoi toarnă compoziția în tavă, niveleaz-o cu spatula și las-o la copt timp de 20 de minute.
După coacere, lasă blatul să se răcorească, apoi mută-l pe un grătar pentru a se răci complet. După răcire, taie blatul în 9 cuburi egale.
Amestecă într-un vas 250ml de apă, 150g de zahăr, esența de rom și coaja rasă de lămâie și portocală, apoi fierbe-le până când obții un sirop în care zahărul este complet topit. Trebuie să treci siropul prin sită și să-l lași să se răcească foarte bine.
Într-un vas, pune ciocolata neagră, ruptă în bucățele, apoi toarnă deasupra smântâna pentru frișcă și mierea. Lasă compoziția la foc mic, până când ciocolata este topită complet și glazura este lucioasă. Lasă compoziția de ganache să se răcească până când este gata crema.
Pentru cremă, amestecă mascarpone și crema de ciocolată, până când obții un amestec omogen.
Când ești gata să finalizezi Prăjitura Boema, bate frișca. Pentru a asambla prăjitura, dă fiecare cub, foarte bine, prin sirop, adaugă un strat de ganache, apoi crema, apoi frișca.
La final, poți folosi, pe post de „cireașa de pe tort”, o cireașă confiată, zmeură, căpșune sau alte fructe roșii.
Prăjitura Boema este gata! Poftă bună și un Paște fericit!