Cozonac Buchet de trandafiri

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

…o sursă infinită de inspirație…

Pasiunea culinară a Cristinei de la Divă in Bucătărie se regăsește în multitudinea de rețete delicioase și atent pregătite, iar plăcerea ei de a găti ajunge și în farfuriile noastre!

Rețetă

Gata în

160 min.

Porții

12

Făină de grâu Crăciun Băneasa

Ingrediente

  • 600g făină pentru cozonac Băneasa
  • 280-300ml lapte cald
  • 1 păstaie vanilie
  • 120g unt topit și răcit
  • 180g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță coajă rasă de portocale
  • 16 lingurițe Nutella

Mod de preparare

Cozonac “buchet de trandafiri” este surpriza dulce pentru sărbătorile de Paste, realizată cu făină de la Băneasa ce are în componență drojdie și ouă.

Dacă vă gândiți că există riscul de a nu obține un cozonac pufos, vreau să vă arăt o secțiune din cozonacul pregătit special, așa că nu ezitați să încercați această făină, veți fi foarte mulțumiți de rezultat.

Între “petalele”trandafirilor, am ascuns puțină Nutella, astfel încât acest cozonac să fie și pe placul celor mici.

Pasul 1

Pentru a obține un cozonac bun, trebuie să ținem ingredientele la temperatura camerei cu 30 minute înainte de a le pregăti.

Încălzim laptele cu semințele dintr-o păstaie de vanilie, îl el. Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Amestecăm făina ce are deja în componență ouă și drojdie cu zahăr și zahăr vanilat, untul topit și răcit., apoi cu laptele cu vanilie călduț adăugat treptat, în timp ce frământăm aluatul.

Pasul 2

Frământăm aluatul până devine elastic, neted și nu se lipește de mâini. Și, dacă îl trântim de blatul de lucru de câteva ori (așa cum făceau mamele și bunicile noastre), avem șansa să obținem un aluat bun și pufos.

Lăsăm aluatul să crească în loc cald timp de 40 minute, apoi îl frământăm iar (încă 5 minute) și îl mai lăsăm să crească 40-60 minute.

Pasul 3

Cântărim aluatul și îl împărțim în 24 bucățele. Întindem bucățelele de aluat, le grupăm câte 3, având grijă să întindem o linguriță rasă de Nutella în mijlocul primei și a două bucată de blat, cu grijă să nu ajungem până la margine, căci va ieși în exterior și va strică design-ul.

Suprapunem cele 3 bucăți de blat astfel încât să vedem 1 cm din fiecare blat în partea superioară, apoi rulăm și tăiem în mijloc. Obținem astfel 2 “trandafiri”. Procedăm astfel până terminăm aluatul.

Pasul 4

Punem “trandafirii” din aluat într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și îi mai lăsăm să crească încă 30 minute.

Pasul 5

Coacem cozonacul “buchet de trandafiri” în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-40 minute (dar îl vom înveli după 20 minute, să nu se ardă).

Când îl scoatem din cuptor, îl ungem cu un gălbenuș bătut cu 1 lingură lapte și o linguriță miere de albine.
Îl lăsăm să se răcească pe un grătar, apoi putem pudra cu zahăr, dar merge și simplu.

Super delicios!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Griș-cu-lapte-pane-1
Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

15

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

6