Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Rețeta de Ruladă cu mascarpone și căpșune este extrem de ușor de ținut minte, așa că o puteți pregăti rapid, oriunde ați merge în vacanță. 5 ouă, 125g zahăr, 125g făînă, vanilie și puțin praf de copt! La capitolul ustensile, puteți folosi un mixer dar și un simplu tel și folosim tava mare a aragazului, pe care absolut toate gospodinele o au în casă!
La capitolul făină, am ales, desigur, făina Băneasa 000, făina mea preferată, bună la toate!
Încingem cuptorul la 180°C și tapetăm cu hârtie de copt tavaă aragazului, cea mai mare tavă de copt. Batem ouăle cu zahărul și vanilia până își dublează volumul și avem o spumă. Cernem deasupra făina și praful de copt, mixăm până sunt încorporate.
Turnăm în tava pregătită, nivelăm cu spatula. Coacem 10-12 minute sau până blatul are o crustă aurie. Răsturnăm blatul fierbinte pe un prosop curat, îndepărtăm hârtia de coprt, rulăm foarte strâns cu ajutorul prosopului și lăsăm să se răcească foarte bine.
Între timp pregătim crema – amestecăm mascarpone cu zahărul pudră, până avem o cremă și granulele de zahăr nu se mai simt. Tăiem capșunii feliuțe. Când blatul s-a răcit, îl derulăm din prosop, ungem cu crema într-un strat uniform.
Punem căpșunii pe toată suprafața cremei, le apăsăm ușor în cremă. Rulăm foarte strâns și învelim rulada în folie alimentară. Dăm la frigider câteva ore sau peste noapte. Înainte de feliere, pudrăm un tocător cu zahăr pudră și trecem rulada prin zahăr.
Rețeta de Ruladă cu mascarpone și căpșune este gata! Vă promit că e delicioasă și ajunge să o pregătiți o singură dată pentru a deveni preferata tuturor! Puteți folosi și alte fructe – zmeură, afine, mere, pere, caise, nectarine, piersici.
Să vă fie de cel mai bine!