Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Pizza
Pentru topping:
Astăzi, împreună cu Roxana Blenche vă prezentăm o rețetă delicioasă de pizza – un simbol al al bucătăriei moderne și al plăcerilor simple, dar rafinate. Nu ai cum să dai greș cu această rețetă! Cei dragi se vor bucura de fiecare mușcătură, fiind un moment de conectare și de bucurie.
Savoarea bogată și blatul pufos face din pizza un preparat irezistibil pentru orice iubitor de mâncare italiană!
Așadar, te provocăm să încerci această rețetă!
În bolul unui mixer răstoarnă făina 650 și lasă timp de 10 minute să se malaxeze.
Ulterior, adaugă zahărul, drojdia uscată, sare și apă treptat.
Continuați frământraea. Apa se adaugă treptat!
Adăugați 50ml ulei de măsline.
După frământare, pune o folie de prospețime deasupra bolului si dă-l la frigider pentru 24 de ore.
După ce aluatul a stat la rece 24 de ore, scoate-l și așează-l pe blatul de lucru presărat înainte cu făină.
Porționează-l la 240g, astfel încât să obții 6 aluaturi.
Lasă-le la dopsit la rece pentru încă 4 ore.
Înainte de a continua, scoate-le la temperatura camerei cu 3 ore înainte.
Pregătirea toppingului: Pregătește ingredientele pentru pizza: anșoa, capere, salam de Milano, ruccola.
Încinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Pe blatul de lucru presară făină și scoate unul din cele 6 paline.
Întinde aluatul cu ajutorul mâinilor, nu cu sucitorul!
Pune suc de roșii (poate fi preparat în casă cu oregano și busuioc uscat) și așează ingredientele preferate.
Pune pizza în cuptor până capătă o culoare aurie.
Poftă bună!